Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 17:47

Προσφορές για τα σκουπίδια έως τις 29 Νοεμβρίου

Προσφορές για τα σκουπίδια έως τις 29 Νοεμβρίου

Στις 29 Νοεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών, για το διεθνή διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας, για την επεξεργασία αστικών σύμμικτων απορριμμάτων του δήμου με κινητό σύστημα διαχωρισμού - κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος - αξιοποίηση ανακυκλώσιμων, προϋπολογισμού 4.999.680 ευρώ με το ΦΠΑ και τα δικαιώματα προαίρεσης.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους υποψήφιους αναδόχους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΕΣΗΔΗΣ. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΕΣΗΔΗΣ στις 5 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι.

Κριτήριο ανάθεσης είναι αυτό της χαμηλότερης οικονομικής προσφοράς.

Το έργο που θα υλοποιηθεί στη Μαραθόλακκα, έχει διάρκεια 2 χρόνια από την ημερομηνία παράδοσης προς χρήση των εγκαταστάσεων για τη λειτουργία, με δυνατότητα άσκησης δικαιώματος προαίρεσης για ένα χρόνο ακόμα.

Αφορά σε σύστημα ολοκληρωμένης γραμμής επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Καλαμάτας. Η μονάδα θα περιλαμβάνει μονάδα τεμαχισμού, μονάδα διαχωρισμού, μονάδα συμπίεσης - δεματοποίησης, ΚΔΑΥ και μονάδα κομποστοποίησης - ραφιναρίσματος.

Η μονάδα θα επεξεργάζεται τα σύμμικτα απορρίμματα του δήμου, τα οποία σύμφωνα με μετρήσεις της υπηρεσίας δεν ξεπερνούν τους 28.000 τόνους το χρόνο. Η εγκατάσταση θα πρέπει να λειτουργεί κατ’ ελάχιστο 6 ημέρες την εβδομάδα για 8 ώρες την ημέρα. Συνεπώς η ημερήσια δυναμικότητα του εξοπλισμού θα πρέπει να είναι 90 τόνοι ή 360 κυβικά την ημέρα.