Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 20:25

Υποτροφίες ΟΤΕ και COSMOTE σε Μεσσήνιους φοιτητές

Γράφτηκε από την
 Υποτροφίες ΟΤΕ και COSMOTE σε Μεσσήνιους φοιτητές

Η Μεσσηνία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα υποτροφιών για την περιφέρεια του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 του ΟΤΕ και της COSMOTE που προκηρύσσουν το πρόγραμμα για δεκαπέντε πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ με στόχο την ενίσχυση των πανεπιστημιακών σπουδών τους.
Οι υποτροφίες είναι χρηματικού ύψους δεκαπέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (15.280 ευρώ) η καθεμία και υποψήφιοι μπορούν να είναι όσοι έχουν πετύχει μέσω του συστήματος των πανελλήνιων εξετάσεων σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) πανεπιστημιακού τομέα της χώρας μας ως πρωτοετείς φοιτητές (εξαιρούνται οι Στρατιωτικές Σχολές) και έχουν αποφοιτήσει το 2011, από δημόσιο λύκειο των νομών: Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Ηλείας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας, Φωκίδας, Χίου.  Επιπλέον, η COSMOTE θα απονείμει και τιμητικές διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των χιλίων πεντακοσίων είκοσι οχτώ ευρώ (1.528 ευρώ) η καθεμία, σε επιλεγμένους υποψηφίους που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις. Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση και επιλογή των υποψήφιων υποτρόφων είναι η προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση (ΑμεΑ, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα κ.λπ.). 
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα  www.ote-cosmote-scholarships.gr μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2011. Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη (www.ote-cosmote-scholarships.gr).
Από την έναρξη του θεσμού των υποτροφιών το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 91 υποτροφίες και 204 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές. Κλείνοντας δέκα χρόνια, το πρόγραμμα  ενδυναμώνεται με τη συμμετοχή του ΟΤΕ και την παροχή πέντε επιπλέον υποτροφιών. Η πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της COSMOTE, συμβάλλει στη δέσμευση του Ομίλου ΟΤΕ για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, ενισχύοντας παράλληλα την ελληνική περιφέρεια.


NEWSLETTER