Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 08:13

1.500 λιγότερα αμνοερίφια βγήκαν από τα σφαγεία της Καλαμάτας 

Γράφτηκε από τον

 

Τα 8.500 έφθασαν τα αρνιά και τα κατσίκια, που σφάχτηκαν φέτος στα σφαγεία της Καλαμάτας, -γύρω στα 1.500 λιγότερα από πέρσι, λόγω της κρίσης-, για τη γιορτή του Πάσχα, για το πασχαλινό τραπέζι και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.

Τα σφαγεία επισκέφθηκε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

«Είναι λιγότερα από πέρσι τα αρνιά και τα κατσίκια που σφάχτηκαν, λόγω της κρίσης», παρατήρησε ο Νίκος Χριστόπουλος εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα σφαγεία. Κι ενημέρωσε πως τα σφάγια ήταν από τη Μεσσηνία και άλλους νομούς της Πελοποννήσου.

Ο κτηνίατρος των σφαγείων Δημήτρης Σαρδέλης είπε ότι «πήγε καλά η διαδικασία της σφαγής. Οι τιμές είναι χαμηλές» και πληροφόρησε πως «τα σφάγια φέρουν τη σφραγίδα "ΕΛΛΑΣ" και τον κωδικό του σφαγείου S25».

Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη ευχαρίστησε τους κτηνίατρους που εργάστηκαν πέρα από το ωράριό τους, για να γίνουν οι σφαγές. Παρατήρησε ότι σύμφωνα με τους ελέγχους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, επικρατεί νομιμότητα στην αγορά του νομού, χάρις στον επαγγελματισμό των επαγγελματιών, τις οδηγίες των υπευθύνων και τους ελέγχους των υπηρεσιών.

Την κ. Αλειφέρη συνόδευαν η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περικλής Παπαδόπουλος.

Γ.Σ.