Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 19:22

Καλαμάτα: Στις 11 Ιουλίου ο διαγωνισμός για το αντιπλημμυρικό των 3,1 εκ. 

Καλαμάτα: Στις 11 Ιουλίου ο διαγωνισμός για το αντιπλημμυρικό των 3,1 εκ. 

 Στις 11 Ιουλίου δημοπρατείται τελικά στη ΔΕΥΑΚ το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο στην παλιά εθνική οδό, από το Νοσοκομείο έως το Ασπρόχωμα, τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, προϋπολογισμού 3,1 εκ. ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

Αρχικά, η δημοπρασία ήταν να πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου, αλλά αποφασίστηκε να παραταθεί, καθώς χρειάστηκε να γίνει προσαρμογή των τιμών με βάση τους νέους πίνακες.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το υπουργείο Υποδομών και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και πάλι οι εργασίες στην εθνική οδό, στο πρώτο αντιπλημμυρικό έργο που υλοποιεί η ΔΕΥΑΚ με χρηματοδότηση από το υπουργείο, από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο. Λόγω των εργασιών το πλάτος του δρόμου έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό και οι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή. Η προθεσμία εκτέλεσης του πρώτου έργου που υλοποιείται με έκπτωση 53,24%, είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Γ.Σ.