Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 09:47

Μικρό σκάφος ναυαγοσώστη αγοράζουν στην Τριφυλία

Μικρό σκάφος για τις ανάγκες του ναυαγοσώστη θα αγοράσει ο Δήμος Τριφυλίας, καθώς εγκρίθηκε χθες από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου η σχετική δαπάνη. Το κόστος για την αγορά του μαζί με τη μικρή εξωλέμβια μηχανή είναι στα 2.261 ευρώ.

Οπως επισημάνθηκε θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι τρία άτομα και θα τοποθετηθεί στην παραλία του Αϊ - Λαγούδη στην Κυπαρισσία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη παραλία.

Επίσης από την Οικονομική Επιτροπή έγινε ο καθορισμός των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών για τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων και τα νομικά πρόσωπα, προϋπολογισμού 149.843 ευρώ. Επικυρώθηκε το πρακτικό του ανοικτού διαγωνισμού "Δημοτική οδοποιία Φιλιατρών" που έγινε στις 29 Ιουνίου και ανάδοχος είναι η εταιρεία «Κατασκευή ΑΤΕ» με έκπτωση 37,77%. Εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών για τη Δ.Ε. Αυλώνος, όπου για τα καύσιμα δεν υπήρχε καμία προσφορά και έτσι θα προχωρήσει η διαδικασία για την απευθείας διαπραγμάτευση, ενώ για τα λιπαντικά ανάδοχος είναι η εταιρεία Δεληγιάννης με ποσοστό έκπτωσης 28%.

Τέλος δόθηκε η βεβαίωση για την κάλυψη της ετήσιας δαπάνης βασικού μισθού του καταλυτικού κλιμακίου των προτεινόμενων θέσεων ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας που θα δημιουργηθούν στο δήμο. Πιο συγκεκριμένα, αφορά σε 28 νέες θέσεις που δημιουργούνται και η δαπάνη που θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό για το 2017 είναι 496.296 ευρώ.

Κ.Μπ.