Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 19:21

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τον καθαρισμό των ρεμάτων στο Δήμο Οιχαλίας

Υπογράφηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας η σύμβαση με τον ανάδοχο για το πολύπαθο έργο καθαρισμών ρεμάτων στην πλημμυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ.

Ανάδοχος του έργου είναι η εργολάβος Αγγελική Μπαρούνη με έκπτωση 74,41%.

Το σημαντικό αυτό έργο πέρασε από αρκετά εμπόδια, καθώς προκάλεσε αντιδικίες εργολάβων και έφτασε μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δημοπρατήθηκε στις 14 Ιουνίου 2016 και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο εργολάβος Παναγιώτης Μπαρούνης του Αννίβα, με έκπτωση 79%! Δεύτερος μειοδότης ήταν η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ με 78,5% και τρίτος η εργολάβος Αγγελική Μπαρούνη.

Η κ. Μπαρούνη υπέβαλε ένσταση κατά του Π. Μπαρούν, που απορρίφθηκε, αλλά όταν η υπηρεσία κάλεσε το μειοδότη μετά από μήνες, στις 30 Μαρτίου 2017, να προσκομίσει τα επικαιροποιημένα δικαιολογητικά συμμετοχής, αυτός δήλωσε ότι η προσφορά του δε βρίσκεται πλέον σε ισχύ. Την ίδια απάντηση έδωσε και ο δεύτερος μειοδότης και τελικά δέχτηκε να αναλάβει την κατασκευή του έργου ο τρίτος μειοδότης.

Το έργο, σύμφωνα με την προκήρυξη, έχει προθεσμία υλοποίησης 1 χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή μέχρι τις 25 Ιουλίου 2018, και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015.

Το έργο προβλέπει καθαρισμούς σε 17 ρέματα (Τζαμί, στο Βασιλικό, τη Μάλθη, το Χρυσοχώρι κ.λπ.), σε χειμάρρους (Ξερίλας, Ντουράκος, Βίας), ποταμούς (Χάραδρος, Δεσπότης, Αμφίτας, Μαυροζούμενα) και άλλα σημεία στην περιοχή της Ανω Μεσσηνίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο διαγωνισμό ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και είχαν κατατεθεί συνολικά 24 προσφορές, ενώ 42 εργολάβοι απ’ όλη την Ελλάδα είχαν πάρει τεύχη δημοπράτησης.

Γ.Σ.