Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 21:57

Μήνυση για τιμολόγια - εξώδικο Ραπτέα: Ο Αριστείδης Γιαννακόπουλος ενημέρωσε το συμβούλιο

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Αριστείδης Γιαννακόπουλος έθεσε στο Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας τα ζητήματα της μήνυσης κατά της Ενωσης από παραγωγό της Κυπαρισσίας και του εξώδικου του υπό απόλυση γενικού διευθυντή Δημήτρη Ραπτέα.
«Εγώ τα ανέφερα στο Συμβούλιο και ζήτησα ενημέρωση. Δεν είπε τίποτα ούτε ο πρόεδρος ούτε ο νομικός σύμβουλος», σημείωσε ο Αρ. Γιαννακόπουλος.
Για το πρώτο θέμα παρατήρησε ότι εκείνο που του προξένησε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι τα τιμολόγια του παραγωγού από την Κυπαρισσία προέρχονταν από έμπορο της Ηλείας, που έχει «φεσώσει» την Ενωση. Εξήγησε ότι «αγόραζε από την Ενωση σπορόφυτα και λιπάσματα με πίστωση. Εδινε επιταγές που δεν εξοφλούνταν στη λήξη τους και άλλαζαν με άλλες. Χρωστάει συνολικά 192.500 ευρώ. Τα 77.500 είναι με επιταγές και όλα τα άλλα χρήματα είναι στον αέρα». Ο κ. Γιαννακόπουλος επεσήμανε πως «το έλεγα από το 2009 και προσπαθούσαν να με βγάλουν ψεύτη». Και ανέφερε ότι «ο παραγωγός, που κατέθεσε μήνυση κατά της οργάνωσης, ισχυρίζεται ότι δεν παρέδωσε τιμολόγια. Εγώ δεν ξέρω πώς βρέθηκαν τα συγκεκριμένα τιμολόγια στην Ενωση».
Για το θέμα της μήνυσης, σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν είχε γνώση(!) ο νομικός σύμβουλος της Ενωσης.
Για το εξώδικο Ραπτέα, παρατήρησε ότι «εγώ το ανακοίνωσα, παρότι το είχε ζητήσει ο ίδιος να ανακοινωθεί και να διαβαστεί». Και διευκρίνισε πως το θέμα Ραπτέα είναι σε εκκρεμότητα και δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση πριν από την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι ενώ τα συμπληρωματικά στοιχεία είχαν ζητηθεί από τις αρχές Ιανουαρίου από το Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, μέχρι τις 25 του μήνα δεν τα είχαν στείλει.