Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 14:34

"Οινόραμα" από 16 μέχρι 19 Μαρτίου

Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού και αμπελοοινικού εξοπλισμού, αποτελεί από το 1994 τη βιτρίνα του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου. Φέτος, εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, διοργανώνεται για 11η φορά και αντιτάσσει ένα τεκμηριωμένα αισιόδοξο μήνυμα: «Η Ελλάδα που θα ανατείλει μέσα από την κρίση, θα είναι η Ελλάδα της αυθεντικότητας και της δημιουργίας, της σκληρής δουλειάς και της επιτυχίας, στοιχεία που ήδη ενσαρκώνει το ελληνικό κρασί».
Παρότι κανένας κλάδος δεν έχει μείνει αλώβητος από την κρίση, το Οινόραμα 2012 (στο εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ, 12ο χλμ. Αθηνών Λαμίας, Μεταμόρφωση), αναμένεται κραταιό, όταν ανεξαρτήτως αντικειμένου, πολλές άλλες κλαδικές εκθέσεις ακυρώνονται. Σήμερα, λιγότερο από ένα μήνα πριν από την έκθεση, οι συμμετέχουσες οινοποιίες στο Οινόραμα 2012 πλησιάζουν τις 100, αποδεικνύοντας τη διαχρονική αξία της ελληνικής οινοποιίας και του ίδιου του ελληνικού κρασιού. «Φωνάζουν» έτσι πως δεν περιφρονούν τον κόσμο που συνέβαλε καθοριστικά στο να γίνουν αυτό που είναι. Ανάλογη διαμορφώνεται και η εικόνα για τις συμμετέχουσες εταιρείες του αμπελοοινικού εξοπλισμού, που υποστηρίζουν κομβικά την ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού τις τελευταί- ες δεκαετίες.
Έτσι, όπως συνέβαινε και στις 10 προηγούμενες διοργανώσεις της, η έκθεση Οινόραμα θα συνεχίσει να συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη της ελληνικής οινοποιίας και στη διαμόρφωση της θετικής εικόνας που η ελληνική κοινωνία έχει για το κρασί της Ελλάδας.

Από τους Οργανωτές