Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 15:04

Εργα συντήρησης αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου

Γράφτηκε από την

Δύο έργα για τη συντήρηση του αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου δημοπρατεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Πρόκειται για τη βελτίωση - συντήρηση του αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου, α) για το κλειστό δίκτυο ζώνης Αγίου Φλώρου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και β) για γεωτρήσεις, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Για το πρώτο έργο η ημερομηνία λήξης κατάθεσης των προσφορών έχει οριστεί στις 28 Σεπτεμβρίου και η αποσφράγισή τους στις 4 Οκτωβρίου. Με το έργο αυτό θα γίνουν επεμβάσεις στο αντλιοστάσιο Αγίου Φλώρου και στο κλειστό διανομής νερού προς τις βάνες στις περιοχές αναδασμού: Αγιος Φλώρος, Πλατύ, Σκάλα, Βαλύρα, Λάμπαινα, Ανεμόμυλος, Αλώνια, Αριστοδήμειο, Αρφαρά.

Για το δεύτερο έργο η ημερομηνία λήξης κατάθεσης των προσφορών έχει οριστεί την 1η Οκτωβρίου και η αποσφράγισή τους στις 8 του μήνα. Με το έργο αυτό θα γίνουν επεμβάσεις σε γεωτρήσεις σε περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας, όπως σε Αρφαρά, Αριοχώρι, Ασπροπουλιά, Ζευγολατιό, Μαντζάρι, Πολίχνη και σε άλλες γεωτρήσεις.

Η προθεσμία υλοποίησης των έργων είναι 3 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και η χρηματοδότησή τους προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση ζημιών των υποδομών και ρεμάτων από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2016.