Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 17:07

Αγονη και η τρίτη δημοπρασία για το “Αχίλλειον”

Γράφτηκε από τον
Αγονη και η τρίτη δημοπρασία για το “Αχίλλειον”

Αγονη ήταν και η τρίτη κατά σειρά δημοπρασία για το “Αχίλλειον”, για την εκμίσθωση με σκοπό την πλήρη επισκευή - ανακαίνιση και αξιοποίηση του διατηρητέου - παλιού ξενοδοχείου στην Αριστομένους, που πραγματοποίησε ο Δήμος Καλαμάτας την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Η τιμή εκκίνησης παρέμεινε και σε αυτή τη δημοπρασία στα 24.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή στα 2.000 ευρώ το μήνα και σύμφωνα με τη διακήρυξη το ποσό αυτό αποτελεί περίπου το 8% της αντικειμενικής αξίας του κτίσματος.

Η διάρκεια της μίσθωσης καθορίζεται από τη χρήση του κτηρίου: Για όλες τις συμβατές με το ΓΠΣ χρήσεις στα 25 χρόνια και κατ’ εξαίρεση για τουριστική χρήση στα 50 χρόνια. Σε περίπτωση μικτής χρήσης θα ισχύει η διάρκεια των 25 και 50 χρόνων για τμήματα του κτηρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο δήμος θα συνεχίσει τις δημοπρασίες για το “Αχίλλειον”, ενώ εξετάζει τη μείωση της τιμής εκκίνησης από την επόμενη διαδικασία.

Το ανασταλτικό - αποτρεπτικό στοιχείο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος (η πρώτη δημοπρασία ήταν στις 25 Ιουνίου) φέρεται να είναι το μεγάλο κόστος της πλήρους επισκευής του διατηρητέου κτηρίου, που υπολογίζεται πως μπορεί να ξεπερνάει και το 1 εκ. ευρώ.

Να διευκρινίσουμε ότι το κόστος αυτό θα υπολογιστεί και θα συμψηφιστεί με τα μισθώματα που θα πρέπει να καταβάλει ο μισθωτής στο δήμο.

Γ.Σ.


NEWSLETTER