Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 20:11

Tρίτη γενιά στα "Επιπλα Μαυρέα"

Tρίτη γενιά στα "Επιπλα Μαυρέα"

Δημιουργούν και εμπορεύονται έπιπλα από το 1916. Εχουν κάνει παραδόσεις προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, αφού έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού μέσα στο χρόνο. Η επιπλοποιία "Μαυρέα" επί τρεις γενιές συνεχίζει να δίνει λύσεις σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους και πλέον έχει εδραιώσει τη θέση της στην αγορά της Νότιας Πελοποννήσου.

Το 1916 τα αδέρφια Νίκος και Κώστας Μαυρέας ανοίγουν το πρώτο κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Αριστοδήμου, στο ύψος του Αγίου Νικολάου. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1924, η επιπλοποιία μεταφέρεται στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού στο κέντρο της Καλαμάτας, εκεί που σήμερα στεγάζεται η Γενική Τράπεζα. Τα δύο αδέρφια συνεχίζουν ακατάπαυστα την προσπάθειά τους εκεί για περίπου 35 χρόνια. Από το 1960 μάλιστα έρχεται στο προσκήνιο και η δεύτερη γενιά. Σταδιακά μπαίνουν στη δουλειά οι 3 από τους γιους του Νίκου Μαυρέα, ο Ηλίας, ο Τάσος και ο Γιάννης, ενώ το 1961 αποχωρεί από την επιχείρηση ο έτερος ιδρυτής Κώστας. Τα τρία αδέρφια αν και σε μικρή τότε ηλικία, ξεκινούν για να γράψουν τη δική τους ιστορία στην επιχείρηση, δίνοντας τη δική τους μάχη μέσα στις αντίξοες συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή. Το 1975 συνταξιοδοτείται και ο Νίκος Μαυρέας. Το 1980 τα αδέρφια αποφασίζουν να ανοίξουν κατάστημα και στην οδό Ψάλτη, τη διαχείριση του οποίου αναλαμβάνει ο Γιάννης Μαυρέας, ενώ την ίδια περίοδο το κατάστημα και η βιοτεχνική μονάδα της Σιδηροδρομικού Σταθμού μεταφέρονται στις Γουλιμίδες, εκεί που στεγάζεται η επιχείρηση μέχρι σήμερα. Το 1991 μάλιστα τα 3 αδέρφια λαμβάνουν την απόφαση να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις των Γουλιμίδων φτιάχνοντας και 2ο όροφο και να κλείσουν το κατάστημα της οδού Ψάλτη.
Η συνταξιοδότηση του Ηλία και ο απροσδόκητος θάνατος του Τάσου επιτάχυναν πάντως την είσοδο της τρίτης γενιάς στα δρώμενα της επιχείρησης, σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Γιάννη Μαυρέα. Από το 2005 την επιχείρηση λειτουργούν ο Γιάννης Μαυρέας (γιος του Ηλία) και ο Νίκος Μαυρέας (γιος του Τάσου) σε μια προσπάθεια να δώσουν νέα ώθηση στην επιχείρηση μέσα στο γενικότερο κλίμα ύφεσης που διαμορφώνεται στην αγορά. 
"Διαχρονικά η εταιρεία μας επενδύει στην ποιότητα των προϊόντων, αλλά και στις υπηρεσίες μας προς τους πελάτες μας" σημειώνει ο Νίκος Μαυρέας και συνεχίζει: "Είμαστε πλέον από τις λίγες επιχειρήσεις που έχουμε υποδομή για ειδικές κατασκευές ανάλογα με τα μέτρα και τα γούστα του καθενός, ενώ διαθέτουμε και τμήμα εξυπηρέτησης μετά την πώληση (after sales)". Η επιπλοποιία "Μαυρέα" παρέχει ανάλογα με τα γούστα μοντέρνες, αλλά και κλασικές λύσεις για την οργάνωση όχι μόνο οικιακού αλλά και επαγγελματικού χώρου.
Στόχος της επιχείρησης, που σήμερα απασχολεί 6 άτομα, είναι η διατήρηση της ποιότητας και η αναβάθμιση των υπηρεσιών στο μέτρο του δυνατού: "Πάντα στο μυαλό μας υπάρχει η ανάπτυξη παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Οδηγό μας πάντως αποτελεί η "κληρονομιά" που μας άφησαν οι παλιοί".
Αναφερόμενος στην κρίση ο Νίκος Μαυρέας σημειώνει ότι η επιχείρηση έχει ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές. Προβλέπει δε μία δύσκολη πενταετία κατά την οποία αναγκαστικά θα ξεχωρίσουν οι "επαγγελματίες" και όλοι όσοι επενδύουν στην ποιότητα. Κλείνοντας πάντως ο κ. Μαυρέας δηλώνει την αισιοδοξία του ότι μετά από αυτή τη δύσκολη πενταετία θα υπάρξει ανάκαμψη, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Επιχείρηση χωρίς ελπίδα δεν υφίσταται".

{gallery}maureas{/gallery)

ΕΠΙΠΛΑ ΜΑΥΡΕΑ
Νέα Είσοδος Καλαμάτας
Τηλ: 27210 82832
Φαξ: 27210 26420
www.mavreas.com
e-mail: info@mavreas.com