Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 09:05

Κοντά στα 10 ευρώ κινείται η τιμή των αμνοεριφίων

Κοντά στα 10 ευρώ κινείται η τιμή των αμνοεριφίων

Από προχθές ξεκίνησε δειλά δειλά η κίνηση στα κρεοπωλεία της Καλαμάτας. Αρχικά οι καταναλωτές αγόρασαν τα υποπροϊόντα με τα οποία οι νοικοκυρές θα ετοιμάσουν τη μαγειρίτσα, ενώ από σήμερα αναμένεται να κινηθεί πιο δυναμικά η αγορά αρνιού και κατσικιού. Η τιμή τους είναι περίπου 1 ευρώ πιο κάτω από την περυσινή, ενώ όπως είπαν οι καταστηματάρχες, οι πελάτες άλλες φορές κοιτούν την τιμή και άλλες την ποιότητα. Οι περισσότεροι πάντως δείχνουν να αγοράζουν μικρότερη ποσότητα κρέατος αυτό το Πάσχα.
«Από σήμερα περιμένουμε τους περισσότερους πελάτες», λέει ο Φώτης Μουτεβελής. «Η τιμή είναι 10 ευρώ στο αρνί και 10,5 στο κατσίκι. Από τις παραγγελίες βλέπουμε πάντως πως η κίνηση είναι ίδια με την περυσινή»..
Από το κατάστημα Μπατάγια στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, μας είπαν πως τόσο στο αρνί όσο και στο κατσίκι η τιμή είναι στα 9,90 ευρώ, δηλαδή 1 ευρώ κάτω από την περυσινή. Ο Κώστας Σπυρόπουλος και ο Νίκος Μπατάγιας σημειώνουν ότι «το Πάσχα είναι μεγάλη παράδοση και ο κόσμος δεν διατίθεται να την ξεχάσει, όμως πλέον αγοράζει μικρότερη ποσότητα, ώστε να μην υπάρχει φαγητό που να πετιέται».
Ο Κώστας Χριστόπουλος σχολιάζει πως και στο αρνί και στο κατσίκι η τιμή είναι κατά 1 ευρώ μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι καταναλωτές αγοράζουν φέτος λίγο μικρότερη ποσότητα σε σχέση με τις άλλες χρονιές.
Από το κατάστημα Κουκουβίνου ο Γρηγόρης Ζέλης παρατηρεί πάντως πως το κύριο μέλημα των καταναλωτών είναι η ποιότητα - και συμπληρώνει: «Στα 9,80 είναι το αρνί, στα 10,30 ευρώ το κατσίκι. Βέβαια ο κόσμος ψωνίζει πλέον μικρότερη ποσότητα, γιατί είναι τσιτωμένος».
Τέλος, ο Γιώργος Κατσίρας τονίζει πως υπάρχουν αρκετοί πελάτες που αρχικά περνούν από το κατάστημα και ρωτούν για τις τιμές, ώστε να συγκρίνουν και να δουν τι τους συμφέρει να αγοράσουν. Ενημερώνει ότι το αρνί είναι στα 9,50 ευρώ το κιλό και το κατσίκι στα 10,50 και σχολιάζει ότι οι καταναλωτές «κάνουν σαφώς λιγότερα ψώνια σε σχέση με πέρυσι, ή κάνουν τραπέζια όλοι μαζί για να μοιράζονται τα έξοδα».