Σάββατο, 14 Απριλίου 2012 09:14

Στο 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων Καλαμάτας

Στο 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων Καλαμάτας

 

Το 100% αγγίζει αυτές τις μέρες η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Καλαμάτα, αλλά και στις γύρω περιοχές. Η προβολή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από ΜΜΕ πανελλαδικής κυκλοφορίας και εμβέλειας, καθώς και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια αύξησαν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών του Πάσχα που αποφάσισαν να επισκεφθούν την Καλαμάτα. Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζεται από τους περισσότερους ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

“Η πληρότητα αγγίζει το 100% και από πληροφορίες στην περιοχή της Καλαμάτας, κενά έχουν μείνει ελάχιστα κρεβάτια” τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Galaxy” Σπύρος Λαγωνικάκος. Συγκριτικά με πέρσι η κίνηση κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα σύμφωνα με τον κ. Λαγωνικάκο και όπως λέει σε αυτό βοήθησε σημαντικά και η μείωση των τιμών λόγω και των οικονομικών συνθηκών. Ενόψει του καλοκαιριού πάντως εμφανίζεται επιφυλακτικός, καθώς υποστηρίζει πως εάν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα μετά τις επερχόμενες εκλογές, αυτό ενδέχεται να δυσκολέψει την κατάσταση και στον τουρισμό. Κλείνοντας πάντως ο κ. Λαγωνικάκος σημείωσε ότι η Μεσσηνία θα πρέπει να επενδύσει σημαντικά στον εσωτερικό τουρισμό.
Από νωρίς έχουν γίνει φέτος οι περισσότερες κρατήσεις στο ξενοδοχείο “Elite”, το οποίο είναι γεμάτο για αυτές τις μέρες - σύμφωνα με το διευθυντή του Γιώργο Κουτίβα. “Από τα δείγματα που έχουμε από τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα είμαστε αισιόδοξοι για την καλοκαιρινή σεζόν. Αλλωστε περιμένουμε να βοηθήσει και ο νέος αυτοκινητόδρομος” σημειώνει ο κ. Κουτίβας τονίζοντας παράλληλα ότι η ηπειρωτική Ελλάδα προτιμάται το τελευταίο διάστημα λόγω των οικονομικότερων πακέτων που υπάρχουν.
Η προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στο Διαδίκτυο και σε ΜΜΕ συνέβαλαν σημαντικά στο να υπάρχουν πολλές κρατήσεις από νωρίς σύμφωνα με τον υπεύθυνο κρατήσεων του ξενοδοχείου “Akti Taygetos Resort” Μιχάλη Βασιλείου. “Οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στις οικονομικές καταστάσεις που βιώνουμε” σημειώνει ο κ. Βασιλείου και συνεχίζει λέγοντας ότι οι περισσότεροι επισκέπτες θα παραμείνουν για ένα τριήμερο και στην πλειοψηφία τους είναι Ελληνες και ορισμένοι Κύπριοι.
“Το ξενοδοχείο μας έχει πληρότητα και αυτό έχει να κάνει και με την προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού μας που έγινε το 2011” σημειώνει ο νέος διευθυντής του "Pharae Palace" Κωνσταντίνος Γυφτέας. Παράλληλα σημειώνει ότι η ευκολότερη πρόσβαση και τα προβλήματα στα λιμάνια αναδεικνύουν την ηπειρωτική Ελλάδα ως ελκυστικότερο προορισμό. Ενόψει του καλοκαιριού μάλιστα ο κ. Γυφτέας δηλώνει αισιόδοξος σημειώνοντας πάντως ότι η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η συγκράτηση των τιμών είναι απαραίτητα μέσα στην κρίση.
Ιδιαιτέρως ικανοποιητική χαρακτηρίζει την κίνηση των τελευταίων ημερών ο διευθυντής του ξενοδοχείου “Electra” Κώστας Ανδριανόπουλος. “Η Καλαμάτα έχει δεχθεί μία πίεση από τους επισκέπτες αυτό το διάστημα και σίγουρα αρκετοί δεν θα εξυπηρετηθούν τελικά, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια” τονίζει ο κ. Ανδριανόπουλος που εμφανίζεται πάντως επιφυλακτικός ενόψει των θερινών μηνών. “Ολοι λένε για τον αυτοκινητόδρομο, αλλά εγώ νομίζω ότι τα πλεονεκτήματα τα έχουμε δει ήδη. Αυτό που θα πρέπει να κυνηγήσουμε είναι οι επισκέπτες από γειτονικούς νομούς όπως η Αρκαδία.
“Δεδομένων των νέων οικονομικών συνθηκών η κίνηση είναι πολύ ικανοποιητική. Στην αρχή υπήρχε ελάχιστη κινητικότητα, αλλά εν τέλει παρατηρήθηκε κίνηση” τονίζει ο Δημήτρης Πατριαρχέας από το «Messinian Bay». “Προσωπικά περίμενα πτώση, αλλά τελικά συγκρατηθήκαμε σε καλά επίπεδα ίσως και λόγω της απεργίας της ΠΝΟ” λέει ο κ. Πατριαρχέας. “Αν συμφωνήσουμε με αυτούς που λένε ότι το Πάσχα είναι βαρόμετρο για το καλοκαίρι, τότε σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητοδρόμου που εξασφαλίζει γρηγορότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση, τότε θα πρέπει να περιμένουμε σημαντική κίνηση”.
Στο 100% κινείται η πληρότητα και στο ξενοδοχείο "Rex" από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα σύμφωνα με το διευθυντή Νίκο Γεωργακάκη, ο οποίος μιλώντας στην “Ε” τόνισε ότι σε σχέση με πέρσι υπάρχουν προσφορές και μειωμένες τιμές κατά 10%. Αναφερόμενος στους επισκέπτες από το εξωτερικό σημειώνει ότι τα πράγματα ήταν πιο αισιόδοξα πριν 5 μήνες, ενώ όσον αφορά τους Ελληνες (μεμονωμένους ή γκρουπ) λέει χαρακτηριστικά: “Ο Ελληνας θα ξεκλέψει 2-3 μέρες και θα έρθει”.
“Είμαστε γεμάτοι ενόψει του Πάσχα και τα τηλέφωνα για κρατήσεις συνεχίζονταν μέχρι τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να έχουμε και λίστα αναμονής” τονίζει η Σοφία Πατριαρχέα από το ξενοδοχείο "Comfy". Αν και συγκριτικά με άλλες χρονιές η κ. Πατριαρχέα εντοπίζει μειώσεις, εντούτοις με βάση το δείγμα του Πάσχα δηλώνει αισιόδοξη για το καλοκαίρι, αφού όπως λέει η Καλαμάτα έχει γίνει το τελευταίο διάστημα πόλος έλξης.