Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 18:51

Παμπελοποννησιακή Εκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων

Γράφτηκε από τον

Η 1η Παμπελοποννησιακή Εκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων Alte Peloponnese πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, στο παρκάκι μπροστά από το Διοικητήριο Μεσσηνίας, 19 με 21 Απριλίου.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο εκ των διοργανωτών Νίκος Κουρής ενημέρωσε ότι “έχουμε ξεπεράσει τους 60 εκθέτες απ’ όλη την Πελοπόννησο”.

Ο γ.γ. του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Παναγιώτης Χρυσομάλλης κάλεσε τους συναδέλφους του να προσκομίσουν διαφημιστικό υλικό για τα καταστήματά τους στο περίπτερο του συλλόγου. Και ζήτησε “ειδική μέριμνα για τα καταστήματα της Παραλίας, που βιώνουν έναν παρατεταμένο οικονομικό χειμώνα”.

Η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Kalamata Dance Challenge” Νίνα Δράκου ενημέρωσε ότι ο σύλλογός της θα πλαισιώσει πολιτιστικά και χορευτικά την έκθεση.

Η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλαση” Αλεξάνδρα Καραβασίλη τάχθηκε υπέρ της προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού από τη συνεργασία φορέων κι ενημέρωσε ότι το Κέντρο συμμετέχει με ασθενοφόρο και διασώστες.

Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Κωνσταντίνος Ξιάρχος πληροφόρησε ότι θα φτιάξουν ενεργειακό πρωινό και γεύμα με πρωτεΐνη για αθλητές και υγιεινό τρόπο διατροφής.

Με την ολοκλήρωση της συνέντευξης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χάρης Βγενής κατηγόρησε το δήμαρχο Καλαμάτας, γιατί δεν παραχώρησε το χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού για να γίνει η έκθεση και να στηριχθούν τα καταστήματα της Παραλίας.

Μοναδικός χρηματοδότης της έκθεσης, όπως επιβεβαίωσαν οι οργανωτές, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ποσό που ξεπερνάει τα 100.000 ευρώ με τον ΦΠΑ: Από την Περιφέρεια 3.720 ευρώ, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης 99.200 ευρώ και από την “Πελοπόννησος Α.Ε.” 1.240 ευρώ.

Γ.Σ.