Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 04:44

Αίσιο τέλος στη μελέτη του Ασπροχώματος: 1.000 στρέμματα για πολεοδόμηση

Αίσιο τέλος στη μελέτη του Ασπροχώματος: 1.000 στρέμματα για πολεοδόμηση

Εληξε το θέμα της πολεοδομικής μελέτης του Ασπροχώματος, λύθηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και πλέον περνάει στην πράξη εφαρμογής, που είναι δουλειά του Δήμου Καλαμάτας. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, εκτίμησε πως είναι δουλειά λίγων μηνών και ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κτίσουν σε έκταση 1.000 στρεμμάτων. Ενημέρωσε ότι σύντομα λήγει το θέμα της μελέτης της Κηπούπολης και θα ακολουθήσει αυτό της Βέργας, μετά την οριοθέτηση των ρεμάτων.
Οι ανακοινώσεις αυτές του δημάρχου έγιναν μετά την προχθεσινή συνάντησή του στην Αθήνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, όπου συζήτησαν κυρίως για πολεοδομικά ζητήματα που σχετίζονται με το Πράσινο Ταμείο, πολεοδομήσεις, απαλλοτριώσεις χώρων και χρήματα για πράξεις εφαρμογής.
Ο κ. Νίκας πληροφόρησε ότι είναι θέμα ημερών ελάχιστων ημερών η εγγραφή στο υποθηκοφυλακείο των εντάξεων του σχεδίου δυτικά της Αρτέμιδος και των οικοπέδων Κατσόγιαννη. Υπενθύμισε, ακόμα, ότι από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτείται η εγκατάσταση 131 υπόγειων κάδων καθαριότητας με 760.000 ευρώ, που δημοπρατείται στις 7 Αυγούστου, όπως και η ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών.
Γ.Σ.