Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 02:54

Κλείνει αύριο το κατάστημα της Citibank στην Καλαμάτα

Κλείνει αύριο το κατάστημα της Citibank στην Καλαμάτα

Κλείνει από αύριο η Citibank της Καλαμάτας, μαζί με 15 ακόμα υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα. Η τράπεζα περιορίζει τις δραστηριότητές της στην Αθήνα, διατηρώντας και 2 ακόμη υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη. 

Η εξυπηρέτηση των πελατών της Citibank στην Καλαμάτα θα συνεχιστεί μέσω του ΑΤΜ το οποίο θα παραμείνει σε λειτουργία. Οσον αφορά τους 5 υπαλλήλους του υποκαταστήματος, σύμφωνα με πληροφορίες τούς προτάθηκε να εργαστούν σε υποκαταστήματα της Αθήνας. Ομως οι οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο, και έτσι αναζητούν μια θέση εργασίας στην τοπική αγορά. 

Σε σχετική ανακοίνωση της Citibank αναφέρεται ότι «με δεδομένο το σημερινό επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, που απαιτεί προσαρμοστικότητα, ευελιξία και αποφασιστικούς χειρισμούς, η Citi Ελλάδας προχωρά σε εκλογίκευση του μεγέθους του δικτύου καταστημάτων της, διατηρώντας 21 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη». Επίσης, αναφέρεται ότι «στηρίζει τους εργαζόμενους των οποίων η θέση καταργείται ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, μέσω ενός συνολικού προγράμματος που δεν περιορίζεται στο χρηματικό σκέλος, αλλά περιλαμβάνει χρονική επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και επιπλέον συμβουλευτικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαχειριστούν αυτή τη σημαντική αλλαγή στη ζωή τους».