Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 11:00

Στο Δήμο Καλαμάτας το Πάρκο Σιδηροδρόμων

Στον Δήμο Καλαμάτας προτίθεται να παραχωρήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ τα 24 στρέμματα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων -με χρησιδάνειο αορίστου χρόνου. Συμφωνεί επίσης να καταβάλει ο δήμος μηνιαίο μίσθωμα για τον παλιό σταθμό, στον ίδιο χώρο, προκειμένου να τον εκμισθώνει ως αναψυκτήριο.

 

Τα πιο πάνω αναφέρονται σε έγγραφο που απέστειλε στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Νίκος Ιωαννίδης.
Ανακοινώνοντας χθες ο δήμαρχος την εξέλιξη αυτή, αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο του μνημόνιου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της ΓΑΙΑΟΣΕ, θα παραχωρηθούν -κατά χρήση- στο δήμο και όλα τα σιδηροδρομικά κτήρια, στη διαδρομή από την Καλαμάτα μέχρι και το Πλατύ.
"Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε τις υποδομές αυτές, γιατί κανείς μας δεν συμβιβάζεται στην ιδέα ότι δεν θα ξανασφυρίξει το τρένο στις γραμμές μας" δήλωσε επιπλέον ο Π. Νίκας, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες προς τον Ν. Ιωαννίδη -"που απέδειξε πως ό,τι λέει το εννοεί", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Σημείωσε, ειδικότερα, πως το καθεστώς στο Πάρκο Σιδηροδρόμων -μετά τη λήξη του 20ετούς χρησιδανείου, το 2003- ήταν "ασαφές" και χρειάστηκε σημαντική προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που προέκυψε.
Β.Γ.Μ.