Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 14:16

Καλαμάτα: Εκδήλωση για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και καινοτομιών

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εκδήλωση για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και καινοτομιών


Στην υβριδική εκδήλωση “Kalamata@smartcity innovation talks” προσκαλούν το κοινό το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, από τις 11 π.μ. ώς τη 1.30 μ.μ., η "Φάος" ΚοινΣεπ και η Crowdpolicy.

Στόχος του εργαστηρίου-ανοιχτής εκδήλωσης, είναι η ανάπτυξη δημιουργικής συζήτησης για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και καινοτομιών που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Καλαμάτας, την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συμμετοχικότητα και τη βιωσιμότητα. Θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμος.
Πιο αναλυτικά, η δράση είναι μια πρωτοβουλία της "Φάος" ΚοινΣεπ και της Crowdpolicy, και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας. Αφορά τη συνέχεια του επιτυχημένου “City Innovation talks”, που υλοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 στην Αθήνα από την Crowdpolicy, με τη συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας, της Περιφέρειας Αττικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και 30 δημάρχων από όλη την χώρα, που παρουσίασαν καλές πρακτικές.
Βασικό θέμα θα είναι η προετοιμασία της επόμενης μέρας, ώστε μια έξυπνη πόλη να μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογική καινοτομία και τις νέες τάσεις, για την υλοποίηση δράσεων με τοπικά και εθνικά οφέλη. Μέσα από το “Kalamata@Smartcity Innovation Τalks” υποστηρίζεται η ενεργή συμμετοχή του δυναμικού οικοσυστήματος καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Στο “Kalamata@Smartcity Innovation Τalks” συμμετέχουν και τοποθετούνται, εκτός του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστου Δήμα, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο γεν. γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο CTO/CIO, co-founder της Crowdpolicy Γιώργος Καραμανώλης, καθώς και startup εταιρείες, φορείς και στελέχη του ιδιωτικού τομέα της περιοχής. Συντονίζει η Ελένη Μαυρόγαλου, public affairs digital consultant της Crowdpolicy.
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται για την ψηφιακή καινοτομία, τις έξυπνες πόλεις και τις νέες σχετικές τεχνολογικές τάσεις. Θα διεξαχθεί υβριδικά μέσα από τον συνεργατικό χώρο “House by Phaos” στην Καλαμάτα και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.
Εγγραφές και συμμετοχή στο: https://hello.crowdapps.net/citytalk-kalamata/

 


NEWSLETTER