Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 09:05

Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας: Οι καταναλωτές ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα (βίντεο)

Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας: Οι καταναλωτές ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα (βίντεο)

Υποτονική ήταν η κίνηση χθες στη λαϊκή στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, μετά την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας και της εβδομάδας μετά το Πάσχα.

Εικόνα αναμενόμενη, καθώς δεν προσήλθαν αρκετοί παραγωγοί και ο κόσμος με την ακρίβεια ψωνίζει πλέον τα απολύτως απαραίτητα.

Καταναλωτές που μας εξέφρασαν τις απόψεις τους, μας μίλησαν για αυξημένες τιμές σε κάποια προϊόντα, όπως στην ντομάτα, και άλλοι επεσήμαναν πως επιλέγουν τη λαϊκή για τα φθηνά και φρέσκα προϊόντα που εξακολουθεί να έχει.

Ο πρόεδρος της ΚΑΚ - δημοτικός σύμβουλος Τάσος Αγγελής μας είπε ότι “είναι υποτονική η κίνηση, δεν έχουν έρθει και πολλοί παραγωγοί. Αναμενόταν αυτό μετά τις γιορτές”. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι “οι τιμές είναι καλές σε σύγκριση με την Αθήνα. Τα 2 και 2,20 ευρώ που ακούγονται στην Αθήνα, δεν υπάρχουν εδώ, 1,80 έχει η ντομάτα. Το μαρούλι έχει 50 και 60 λεπτά. Οι ακρίβειες υπάρχουν και στο ρεύμα και τα πετρέλαια”, προτρέποντας τον κόσμο: “Ας έρθουν στη λαϊκή να δουν τις τιμές και να κρίνουν”.

Πελάτες μας είπαν ότι έρχονται στη λαϊκή γιατί εξακολουθούν να είναι πιο φθηνά και φρέσκα τα προϊόντα της και για να στηρίξουν τους ντόπιους παραγωγούς. “Εδώ είναι πολύ πιο φθηνά και φρέσκα τα προϊόντα”, παρατήρησε πελάτης της λαϊκής και άλλος επεσήμανε ότι “εκείνο που είναι ακριβό είναι το ρεύμα και το πετρέλαιο”. Αλλοι ανέφεραν ότι έχουν ανέβει κάποια πράγματα, όπως η ντομάτα, και μαζί με τη γενικότερη ακρίβεια από τη στιγμή που μισθοί και συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες, έχουν μειώσει τις αγορές και ψωνίζουν εκείνα που έχουν ανάγκη.

Παραγωγοί μας επεσήμαναν ότι οι τιμές παραμένουν χαμηλές και το μόνο που έχει ανέβει είναι το κόστος των παραγωγών. “Εμείς παρότι το καλλιεργητικό κόστος έχει υπερδιπλασιαστεί, εξακολουθούμε να προσφέρουμε προϊόντα στον κόσμο σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές χωρίς μεσάζοντες”, παρατήρησε χαρακτηριστικά παραγωγός.

Γ.Σ.