Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 09:24

Στα ύψη οι τιμές και στην Καλαμάτα: Δυσεύρετα και ακριβά φοιτητικά διαμερίσματα

Γράφτηκε από τον
Στα ύψη οι τιμές και στην Καλαμάτα: Δυσεύρετα και ακριβά φοιτητικά διαμερίσματα

 

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί η ανεύρεση φοιτητικής στέγης στην Καλαμάτα, καθώς σε συνδυασμό με τα προσφερόμενα ενοίκια η κατάσταση μόνο πονοκέφαλο δημιουργεί σε γονείς και φοιτητές.

Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται και μέσα από τα στοιχεία, που παρουσίασε χθες στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου e-real estates Θέμης Μπάκας.

Ειδικότερα ανέφερε ότι… είδος προς εξαφάνιση είναι τα διαμερίσματα έως 50 τ.μ. άνω του 1ου ορόφου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Από εκεί και πέρα το 4,55% προσφέρεται με ενοίκιο από 201 έως 250 ευρώ, το 22,73% με ενοίκιο από 251 - 300 ευρώ και το 13,64% από 301 - 350 ευρώ. Ίδιο είναι και το ποσοστό για τα διαμερίσματα με ενοίκιο από 350 - 400 ευρώ, ενώ το 45,45% προσφέρεται με ενοίκιο από 401 ευρώ και πάνω! Όσον αφορά το τι προσφέρεται σε αυτά τα ενοίκια, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, μόνο στην τελευταία κατηγορία μπορεί κάποια από τα διαμερίσματα να είναι μερικώς ή πλήρως επιπλωμένα.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάζουν λοιπόν την προβληματική κατάσταση, που βιώνουν για την αναζήτηση στέγης, όχι μόνο οι φοιτητές, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κ.α.

Όπως είναι γνωστό και υπογραμμίζει από την πλευρά του και ο Θέμης Μπάκας τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και σε πόλεις της περιφέρειας το πρόβλημα γίνεται εντονότερο λόγω της αυξανόμενης προσφοράς διαμερισμάτων στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στην περίπτωση της Καλαμάτας μάλιστα, η οποία έχει ζήτηση για βραχυχρόνια μίσθωση, όχι μόνο τη θερινή περίοδο, αλλά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου με έμφαση ιδιαίτερα στις εορταστικές περιόδους και τα τριήμερα, στις αρχές Αυγούστου στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ήταν διαθέσιμα 840 ακίνητα και πλέον στις αρχές Σεπτεμβρίου έφτασαν στα 1.095.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER