Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 21:04

Ο αυτοκινητόδρομος πλήττει την αγορά της Μεγαλόπολης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου

Η αγορά της Μεγαλόπολης φέτος έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα, αφού μετά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου οι καταναλωτές στράφηκαν στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης Νικόλαος Αντώνακας, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης. Ο  Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης, βλέποντας την κίνηση στα μαγαζιά να πέφτει κατακόρυφα, με ανακοίνωσή του ζητά από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής να μειωθούν οι τιμές των ενοικίων. 
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, προκειμένου να ρίξουν τα μισθώματα σε ποσοστό γύρω στο 20% και πρόσθεσε ότι αρκετοί είναι θετικοί και πρόθυμοι να ανταποκριθούν.
Ο κ. Αντώνακας ανέφερε ότι την περίοδο των εορτών δεν δούλεψαν και η πτώση του τζίρου τους ξεπερνά το 30% σε σχέση με πέρσι, ενώ τόνισε ότι οι τράπεζες έχουν δυσκολέψει τις χορηγήσεις κι έχει στεγνώσει η αγορά. Υπογράμμισε ότι πολλοί συνάδελφοί του έχουν σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις ασφαλιστικές τους εισφορές και κάνουν ρύθμιση πάνω στη ρύθμιση στον ΟΑΕΕ, ενώ πρόβλεψε ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση έρχονται λουκέτα.
"Είμαι 30 χρόνια έμπορος, αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές'' είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως η άμυνα των εμπόρων για να αντέξουν είναι μόνο μία ''επίθεση με ποιότητα και χαμηλές τιμές''.
Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημείωσε ότι η αγορά της Μεγαλόπολης, φέτος, έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα και από τον αυτοκινητόδρομο, αφού οι πολίτες σε υψηλό ποσοστό έφυγαν προς Τρίπολη και Καλαμάτα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)