Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 08:14

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Διαμαρτυρία για ΦΠΑ σερβιριζόμενου καφέ

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Διαμαρτυρία για ΦΠΑ σερβιριζόμενου καφέ

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας διαμαρτύρεται για το συντελεστή ΦΠΑ 24% στο σερβιριζόμενο καφέ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας θέλει να συγχαρεί τον υπεύθυνο του Υπουργείου Οικονομικών για την «ωραία» διατύπωση της αύξησης του ΦΠΑ. Για μία στιγμή πιστέψαμε ότι γίνονται και θαύματα. Το όνειρο όμως κράτησε λίγο. Για άλλη μία φορά στο ίδιο έργο θεατές. Δέκα ημέρες πριν τη λήξη της παράτασης στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του καφέ. Η Κυβέρνηση αιφνιδιάζει και από την 1η Ιουλίου όλα τα καταστήματα που σερβίρουν καφέ θα πρέπει να καταβάλουν ΦΠΑ 24% για κάθε καφέ που σερβίρουν.

Ο καφές και επίσημα περνά στα είδη πολυτελείας. Ο καφές στο καφενείο θεωρείτε πολυτέλεια. H φθηνή διασκέδαση των Ελλήνων μπαίνει και αυτή στο άρμα της ακρίβειας. Η μέση τιμή των 4,00 ευρώ στα καφέ μάλλον γίνεται ανάμνηση.

Αφού στα 4,00 ευρώ με 24% ΦΠΑ το 1,00 πάει κατευθείαν στο κράτος. Το δεύτερο ευρώ πάει στο νέο φορολογικό και μένουν 2 ευρώ να καλύψεις όλες τις υποχρεώσεις, ενοίκιο, ενέργεια, προμήθειες. Αν περισσέψει κάτι κάνεις το σταυρό σου να φτάσει να ταΐσεις και την οικογένεια σου.

Μετά τα αναψυκτικά τον καφέ ακολουθεί κάτι άλλο σε αύξηση;

Κύριε πρόεδρε της ΠΟΕΣΕ θα αντιδράσει ο κλάδος μας; Μην μας πείτε ότι δεν αφορά το σύνολο του κλάδου. Το ίδιο είπατε και στην αύξηση του ΦΠΑ των αναψυκτικών. Η διάσπαση των μέτρων σε παρτίδες είναι νέα μέθοδος υποτέλειας; Πάει καλύτερα το χάπι κάτω;

Ο Σύλλογος μας ζητάει από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Είναι απόφαση της κυβέρνησης ή απόφαση κάποιου συμβούλου που κοιτάζει μόνο τα bonus του;

Τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται και η υπόσχεση του πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη κανένας νέος φόρος. Ποια είναι η νέα θέση του πρωθυπουργού;".