Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 21:43

Παράταση τουλάχιστον μέχρι το 2012 σε μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Παράταση τουλάχιστον μέχρι το 2012 σε μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Η ΡΑΕ αποκλείει την απόσυρση από την ηλεκτροπαραγωγή των μονάδων 1 και 2 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι οι δύο εν λόγω μονάδες -αν και παλαιές- είναι απολύτως απαραίτητες για την ισορροπία του συστήματος, σε πανελλαδική βάση, ιδίως τη θερινή περίοδο.
Μάλιστα, με επιστολή της προς τη ΔΕΗ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας την καλεί να αποσύρει άλλες μονάδες της από την παραγωγή, αφήνοντας σε λειτουργία τις δύο πιο πάνω τουλάχιστον μέχρι το 2012 -όταν αναμένεται ότι θα μπει στην παραγωγή η νέα μονάδα φυσικού κύκλου στη Μεγαλόπολη.
Στο έγγραφό της η ΡΑΕ επικαλείται τον ΔΕΣΜΗΕ -το διαχειριστή του συστήματος ενέργειας στη χώρα μας- ο οποίος τονίζει πως οι μονάδες 1 και 2 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης είναι απολύτως απαραίτητο να λειτουργήσουν φέτος το καλοκαίρι, ώστε να να μην καταρρεύσει το σύστημα λόγω της αυξημένης ζήτησης ενέργειας.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ είχε δεσμευτεί να σταματήσει τη λειτουργία των εν λόγω μονάδων, τόσο για περιβαλλονικούς λόγους, όσο και ως αντιστάθμισμα για την έγκριση από την Πολιτεία -το 2003- κατασκευής μονάδας 400 MW στο Λαύριο.