Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 08:30

Μόνο ένας επιθεωρητής εργασίας στη Μεσσηνία

Μόνο ένας επιθεωρητής εργασίας στη Μεσσηνία

Μόλις ένας υπάλληλος έχει μείνει να υπηρετεί στην Καλαμάτα στο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Μεσσηνίας -την αποκαλούμενη Επιθεώρηση Εργασίας- το οποίο είναι αρμόδιο να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες σε ολόκληρο το νομό.

Στην πιο πάνω καταγγελία προέβη χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, προσθέτοντας ότι η υποστελέχωση του τμήματος προέκυψε κυρίως από συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων του, οι οποίοι δεν αναπληρώθηκαν.

«Το Τμήμα της Καλαμάτας, λόγω της υποστελέχωσής του, επικουρείται συχνά με προσωπικό που έρχεται από την Τρίπολη» συνέχισε ο Σ. Τσώνης, προσθέτοντας ότι είναι απολύτως απαραίτητο η εν λόγω υπηρεσία της Καλαμάτας να στελεχωθεί ικανοποιητικά, ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται στον ρόλο της, ο οποίος -όπως είπε- έχει καταστεί ακόμα σημαντικότερος στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι καταγγελίες εργαζομένων που αφορούν την καταστρατήγηση βασικών δικαιωμάτων τους, όπως η καταβολή του μισθού τους: «Ακόμα και επιχειρήσεις που δεν έχουν προβλήματα "αξιοποιούν" την κρίση για να μην πληρώνουν τους εργαζομένους τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Τσώνης.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τόνισε ότι η κρίση στη χώρα μας έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων στην περιοχή μας: «Οπως οι εργαζόμενοι, έτσι και οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες, ως συνέπεια της κρίσης που βιώνουμε» σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Β.Γ.Μ.