Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 08:31

Συνέδριο για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Γράφτηκε από την
Συνέδριο για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Ο τουρισμός, η τοπική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα είναι οι βασικοί άξονες του συνεδρίου «In Situ Metaλλaxis», που πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το Σάββατο 18 Απριλίου, μεταξύ 10 το πρωί και 5 το απόγευμα.

Οπως σημειώνει ειδικότερα, μιλώντας στην «Ε», ο καταγόμενος από την Καλαμάτα διοργανωτής του συνεδρίου Ηλίας Σκενδερίδης, μεταξύ των στόχων της πιο πάνω πρωτοβουλίας είναι να έρθουν «σε επαφή επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιφέρειας οι οποίοι έχουν την διάθεση να εξελιχθούν, με εταιρείες και αναγνωρισμένους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν έμπρακτα αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη και εξέλιξη μια ιδέας, μιας εταιρείας, ενός προϊόντος, μιας πόλης».

Αναλυτικά, ο Ηλίας Σκενδερίδης δήλωσε στην «Ε» τα εξής:

- Τι είναι το Metaλλaxis;

«To Metaλλaxis είναι ο τίτλος του συνεδρίου "In Situ" ο οποίος έχει επιλεγεί γιατί χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Καλαμάτα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια.

Το "In Situ" είναι μια σειρά συνεδρίων που απευθύνεται σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Οι βασικοί του άξονες είναι ο τουρισμός, η τοπική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα. Κάθε συνέδριο "In Situ" είναι μοναδικό, γιατί η θεματολογία προκύπτει κάθε φορά από τις ανάγκες και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη, αλλά και η Περιφέρεια στην οποία ανήκει».

- Ποιος είναι ο στόχος του συνεδρίου;

«Οι βασικοί στόχοι του "In Situ" είναι α) να αποτυπώσει την κατάσταση της περιφέρειας σε σχέση με τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και την τοπική παραγωγή, β) να φέρει σε επαφή τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιφέρειας οι οποίοι έχουν την διάθεση να εξελιχθούν, με εταιρείες και αναγνωρισμένους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν έμπρακτα αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη και εξέλιξη μια ιδέας, μιας εταιρίας, ενός προϊόντος, μιας πόλης κτλ, γ) να εκπαιδεύσει το κοινό της περιφέρειας σε τομείς οι οποίοι δεν είναι, εκπαιδευτικά, εύκολα και άμεσα προσβάσιμοι στο κοινό αυτό».

- Σε ποιους απευθύνεται αυτή η εκδήλωση;

«To "In Situ Μetaλλaxis" απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες οι οποίοι έχουν σχέση με τον τουρισμό και την τοπική παραγωγή. Επίσης σε εργαζόμενους και φοιτητές που έχουν ανάγκη πληροφόρησης και επαγγελματικής κατεύθυνσης, αλλά και σε δυνητικούς επιχειρηματίες».

- Πώς μπορεί να συμμετάσχει κάποιος στην εκδήλωση;

«Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κάποιος να συμμετάσχει στο συνέδριο, μπορεί να προμηθευτεί εισιτήριο μέσα από το site μας (www.insituproject.gr), είτε μέσα από το viva.gr, είτε από τα "Public", "Luna Lounge" και "Luna Lounge Deli" στην οδό Αριστομένους στην Καλαμάτα.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ το ατομικό, 15 ευρώ το ομαδικό (πάνω από ένα) και 12 ευρώ το φοιτητικό  και των ανέργων».

- Εχει προγραμματιστεί ανάλογη συνέχεια στην Καλαμάτα ή σε άλλες πόλεις;

Το "In Situ" επιδιώκει να χτίσει σχέσεις με τις πόλεις και τις Περιφέρειες που εξετάζει. Γι’ αυτόν τον λόγο, σε δεύτερο χρόνο, θα ετοιμάσουμε και θα τρέξουμε θεματικά σεμινάρια σε κάθε πόλη που επισκεπτόμαστε.

Η Καλαμάτα αποτελεί έναν πιλότο για εμάς, τόσο για το συνέδριο όσο και για τα σεμινάρια τα οποία θα ακολουθήσουν. Επόμενοι σταθμοί, αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, θέλουμε να είναι τα Ιωάννινα αλλά και ο Βόλος».

• Ο Ηλίας Σκενδερίδης είναι σύμβουλος ψηφιακής τεχνολογίας. Εχει εμπλακεί στην ανάπτυξη στρατηγικής και τον σχεδιασμό μεγάλων και σύνθετων ψηφιακών έργων. Μεταξύ άλλων είναι και ο στρατηγικός ανασχεδιασμός του website του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το οποίο έχει συγκεντρώσει ελληνική και διεθνή αναγνώριση, μέσα από διάφορα βραβεία και διακρίσεις.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο των mobile τεχνολογιών και εφαρμογών μέσα από την εταιρία "Warr" που έχει ιδρύσει. Εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί μέσα από την "Warr" έχουν λάβει βραβεία στην Ελλάδα (Ermis Αwards κτλ) αλλά και αναγνώριση σε διεθνή φεστιβάλ, όπως αυτό των Καννών (Cannes Lions). Φέτος διοργανώνει τη σειρά συνεδρίων "In Situ", ξεκινώντας από την Καλαμάτα που είναι και ο τόπος καταγωγής του.


NEWSLETTER