Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 18:54

Σχολικές εκδρομές στην Τριφυλία

Σχολικές εκδρομές στην Τριφυλία

Την Τριφυλία επέλεξαν για ακόμη μία χρονιά σχολεία από διάφορες περιοχές της χώρας για να κάνουν τις ολιγοήμερες εκδρομές τους, δείχνοντας ότι η περιοχή μπορεί να κερδίσει ένα ακόμη κομμάτι του τουρισμού, που είναι ο σχολικός τουρισμός.

Αρκεί φυσικά να γίνουν και οι ανάλογες κινήσεις, ώστε να μπορέσει να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την συγκεκριμένη πίτα - αφού όλο και περισσότερα σχολεία πλέον πάνε εκδρομές επιλέγοντας προορισμούς που έχουν να τους προσφέρουν εναλλακτικές προτάσεις και δράσεις.

Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Τριφυλίας, και πιο συγκεκριμένα στην Κυπαρισσία, φιλοξενήθηκαν σχολεία από το Αιγάλεω και τους Αγίους Αναργύρους. Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου "Apollo Resort" Γεωργία Χριστόδουλου μας μίλησε σχετικά με την προοπτική που υπάρχει: 

«Ως προορισμός είχαμε αρκετή αλλά όχι και ικανοποιητική ζήτηση από σχολικά γκρουπ, αλλά χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά. Από πληροφορίες που έχω όμως η Μεσσηνία, και ειδικά η Καλαμάτα, πρέπει να πήγε πολύ καλά ως προς το θέμα της πληρότητας από σχολικά γκρουπ. Ο λόγος κατά την άποψή μου είναι ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για διασκέδαση. Πρόκειται για μια πανέμορφη μεγαλούπολη που εν ολίγοις τα έχει όλα. Ωστόσο η Κυπαρισσία και γενικότερα η Τριφυλία βρίσκεται κοντινότερα σε αρχαιολογικούς προορισμούς: Επικούριος Απόλλωνας, Ολυμπία, ανάκτορα Νέστορα, Αρχαία Μεσσήνη... και εκεί είναι που πρέπει να εστιάσουμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Κ.Μπ.