Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 08:59

Παγκόσμιο Συνέδριο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ολοκληρώθηκε χθες το τριήμερο Παγκόσμιο Συνέδριο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών που γινόταν στην Καλαμάτα στο "Elite City Resort" και είχε σκοπό να παρουσιάσει τις πιο μοντέρνες μαθηματικές μεθόδους, οι οποίες έχουν εφαρμογές στην επιστήμη και στην τεχνολογία (ιατρική, βιολογία, μελέτη φυσικών φαινομένων).

Αυτή είναι η 2η φορά που το Συνέδριο γίνεται στην Καλαμάτα. Η πρώτη έγινε το 2012 και η διοργάνωση επαναλαμβάνεται κάθε 3 χρόνια, με υπεύθυνο το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Γρηγόρη Καλογερόπουλο ομότιμο καθηγητή και Μεσσήνιο στην καταγωγή, Ιωάννη Στρατή καθηγητή, Γεράσιμο Παρμπάντη αναπληρωτή καθηγητή και άλλους.

Οι 100 μαθηματικοί - επιστήμονες που παρακολούθησαν το Συνέδριο για τις εφαρμογές των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή, ήρθαν από τη Ρωσία, την Αμερική και πολλές άλλες χώρες. Ολοι τους ενθουσιάστηκαν από την τοποθεσία, από τη "μαγεία του συνδυασμού του βουνού και της θάλασσας" όπως εξηγεί η Μαριλένα Μητρούλη αναπληρώτρια καθηγήτρια από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ίδια επεσήμανε πως η διοργάνωση φέτος είχε κάποιες επιπλέον δυσκολίες, λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης τόσο από το  πανεπιστήμιο όσο και από τους τοπικούς φορείς.

Οι συμμετέχοντες προχθές πήγαν εκδρομή στην Αρχαία Μεσσήνη, από την ξενάγηση της οποίας έμειναν ενθουσιασμένοι. Χθες το μεσημέρι δόθηκε επίσης η ευκαιρία στους νέους υποψήφιους διδάκτορες να κάνουν τις δικές τους παρουσιάσεις στο κοινό.

Γ.Σαρ.