Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 12:09

Ξεκινά σήμερα το διεθνές συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήαου

Γράφτηκε από την
Ξεκινά σήμερα το διεθνές συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήαου

Στην Καλαμάτα ξεκίνησαν σήμερα στις 9 το πρωί οι εργασίες του διήμερου 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας, που διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας, το Πανεπιστήμιο του Ιασίου Ρουμανίας και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

 

Στο συνέδριο, που φιλοξενηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort", θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα ερευνών, πραγματεύονται σχεδόν όλους του τομείς της οικονομικής επιστήμης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα, την εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα δημοσιονομικά μεγέθη κ.λπ. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν τους παραπάνω τομείς και το πώς αυτοί διαμορφώνονται και επιδρούν σε διαφορετικές χώρες.

Ας σημειωθεί πώς στο εν λόγω συνέδριο έχουν υποβληθεί 172 επιστημονικές εργασίες από 33 χώρες και από τις πέντε ηπείρους. Οι σύνεδροι είναι καθηγητές πανεπιστημίων και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών, από 80 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (19 από την Ελλάδα, 61 από τις υπόλοιπες 32 χώρες).

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι καθηγητές Παναγιώτης Λιαργκόβας (από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Διονύσιος Χιόνης και Ευάγγελος Δρυμπέτας (από το Πανεπιστήμιο Θράκης) με θέματα, αντιστοίχως, «Τα δημοσιονομικά προγράμματα προσαρμογής στην Ελλάδα: Τι πήγε στραβά;», «Μεταρρυθμίσεις και Ανάπτυξη ή ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις» και «Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα: Απαραίτητες συνθήκες».

 

Οι σύνεδροι, στον ελεύθερο χρόνο τους θα γνωρίσουν τα μεσσηνιακά παραδοσιακά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ μεθαύριο Κυριακή θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη. Μοναδικός χορηγός του συνεδρίου είναι το Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής ο δρ Δημήτριος Πετρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου.


NEWSLETTER