Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 20:59

Υπηρεσιακοί παράγοντες της Τριφυλίας βεβαιώνουν πως το λάδι "Lakonia" δεν τυποποιήθηκε στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

Αποκλείεται το λάδι με την επωνυμία «Lakonia» που φέρεται νοθευμένο να κυκλοφορεί στην Αμερική, να έχει τυποποιηθεί στην περιοχή των Φιλιατρών και της Τριφυλίας σύμφωνα με πηγές από υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς τουλάχιστον δεν έχει δηλωθεί τέτοια επωνυμία για τυποποίηση στην περιοχή. Από την άλλη σημειώνεται ότι οι έλεγχοι είναι τακτικοί σε όλα τα τυποποιητήρια της περιοχής και μάλιστα πέρα από τους προγραμματισμένους γίνονται και αιφνιδιαστικοί.
Μετά τον σάλο που ξέσπασε, άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σχετικά με το θέμα αυτό και εχθές κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων επισκέφθηκαν την περιοχή προκειμένου να προβούν σε ελέγχους και να εξετάσουν την υπόθεση.
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος μας επισήμανε: «Υπήρξε εντολή του κ. αντιπεριφερειάρχη να επισκεφτούμε τυποποιητήρια της περιοχής και να κάνουμε ελέγχους. Ηρθε εδώ κλιμάκιο από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και το Τμήμα Βιομηχανίας της ΠΕ Μεσσηνίας και μαζί με έναν εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας μετέβησαν στα Φιλιατρά και ήρθαν σε επαφή με κάποια συσκευαστήρια, τα οποία όμως δεν λειτουργούν, καθώς 3 είναι παλιά και έχουν κλείσει και 2 είναι στην διαδικασία για να πάρουν άδεια.
Θα υπάρξει ενημέρωση προς την Περιφέρεια αλλά και μια προσπάθεια ενημέρωσης από το Γενικό Χημείο του κράτους και τον ΕΦΕΤ για να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει.
Στην περιοχή μας έχουμε 13 τυποποιητήρια-συσκευαστήρια που διαθέτουν EL,  που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν ελαιόλαδο ελληνικής προέλευσης, τα οποία ελέγχονται όχι μόνο σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και με αιφνίδιους ελέγχους».