Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 18:21

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ABTA στην Costa Navarino (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ABTA στην Costa Navarino (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία στην Costa Navarino το ετήσιο συνέδριο της ABTA Travel Convention 2015.

Στο τριήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τις 12 μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου, συμμετείχαν περισσότερα από 500 τουριστικά πρακτορεία, σύμβουλοι επιχειρήσεων, αεροπορικές εταιρείες και κορυφαίοι φορείς που διαμορφώνουν την τουριστική κίνηση και τις τάσεις της βρετανικής τουριστικής αγοράς. Για την επιτυχημένη διεκδίκηση της διοργάνωσης του συνεδρίου της ΑΒΤΑ συνεργάστηκαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το υπουργείο Τουρισμού, ο  ΕΟΤ, η Αegean Airlines και η TEMEΣ.

Ο γενικός διευθυντής της ABTA Mark Tanzer, δήλωσε: «Καθώς το συνέδριο της ABTA Travel Convention έλαβε τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τους οικοδεσπότες μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΕΟΤ, καθώς και το σύνολο των χορηγών μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, που κατέστησε δυνατή τη φετινή διοργάνωση. Η φετινή εκδήλωση ήταν πραγματικά φανταστική, με πάνω από 500 άτομα που απόλαυσαν μια σειρά από εξαιρετικούς ομιλητές, καθώς και την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πανέμορφη Costa Navarino. Τα σχόλια που λάβαμε εκ μέρους των εκπροσώπων μας ήταν άκρως θετικά και είμαι βέβαιος ότι πολλοί από αυτούς θα επισκεφτούν και πάλι την Ελλάδα στο εγγύς μέλλον».

Ο Vice Chairman and Μanaging Director της TEMEΣ Στέφανος Θεοδωρίδης τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η ABTA Τravel Convention επέλεξε την Πελοπόννησο και την Costa Navarino για το 61ο συνέδριό της και χαιρόμαστε που συμβάλαμε στην προσπάθεια προσέλκυσης του συνεδρίου, που θα έχει σημαντικά οφέλη, τόσο για την περιοχή όσο και για την χώρα».

Η ABTA είναι o Σύνδεσμος Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της ΜΒ για πάνω από 65 έτη. Σκοπός της είναι να στηρίξει και να προωθήσει μια αειφόρο τουριστική βιομηχανία, καθώς και να ανταποκρίνεται στην εμπιστοσύνη των πελατών της. Ξεχωρίζει για την υποστήριξη, την προστασία και την τεχνογνωσία που προσφέρει. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστεύονται τόσο την ABTA, όσο και τα μέλη της. Η ΑΒΤΑ εξασφαλίζει υψηλού επίπεδου υπηρεσίες, με στόχο οι ταξιδιώτες να παραμένουν ικανοποιημένοι για τις υπηρεσίες που αγοράζουν από τα μέλη της. Παράλληλα, βοηθάει τα μέλη της και τους πελάτες της να πλοηγηθούν στο καθημερινά μεταβαλλόμενο περιβάλλον του τουρισμού, δημιουργώντας συνεχώς καλύτερα πρότυπα, συστήματα οικονομικής προστασίας, την υπηρεσία επίλυσης παραπόνων στην περίπτωση που χρειαστεί, την παροχή καθοδήγησης σχετικά με θέματα αειφορίας, υγείας και ασφάλειας εξασφαλίζοντας την τουριστική βιομηχανία.

Η ABTA έχει σήμερα 1.200 μέλη περίπου, με συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο 32,07 δισ. λίρες. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες της και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στο βρετανικό ταξίδι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν τον ιστότοπο www.abta.com.