Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 21:52

Προϊόντα της Πελοποννήσου γνώρισαν Γερμανοί επιχειρηματίες

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Γερμανίας BUV, πραγματοποίησαν σήμερα στην Τρίπολη, εκδήλωση προώθησης Πελοποννησιακών προϊόντων, με Προστασία Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Περιοχή Γεωγραφικής Ένδειξης (/) και είχαν επιχειρηματικές συναντήσεις B2B.

Σε αυτές τις επιχειρηματικές συναντήσεις, Πελοποννήσιοι παραγωγοί από όλους τους νομούς της Περιφέρειας, που στοχεύουν στον εξαγωγικό τομέα και βλέπουν το μέλλον στην εξωστρέφεια των προϊόντων τους, δειγμάτισαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους απευθείας σε Γερμανούς επιχειρηματίες και εμπόρους, μακριά από μεσάζοντες.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για την δημιουργία ιστοσελίδων, που στόχο θα έχουν την προώθηση των ασύγκριτης ποιότητας προϊόντων της Πελοποννήσου με το ‘'δυναμικό'', όπως χαρακτηρίστηκε, brand name ‘'Πελοπόννησος'', η οποίες βέβαια θα ενισχύσουν και το γαστρονομικό τουρισμό.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα βασικά Πελοποννησιακά προϊόντα, ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, φέτα, παραδοσιακά γλυκά, και άλλα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, συσκευασμένα και τυποποιημένα που μπορούν να εξαχθούν και να κατακτήσουν την Γερμανική και όχι μόνο αγορά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος μίλησε για τα προϊόντα της Περιφέρειας και εξήρε τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία, την ευεξία και την αντιγήρανση.

«Η Πελοπόννησος είναι μια Περιφέρεια με ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με όλους τους κλάδους που συνθέτουν την Γερμανική κοινωνία. Η Περιφέρειά μας είχε ιδιαίτερες σχέσεις με πολλές Γερμανικές Περιφέρειες κι αυτό δημιουργεί σταθερότητα κι ένα κλίμα φιλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. Προσθέτοντας, «αυτές οι σχέσεις βοηθούν και στις ανάγκες της εκδήλωσης, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η οικονομία μπορεί να στηρίζεται στην συνεργασία των Περιφερειών».

Ο Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στους Γερμανούς επιχειρηματίες σημείωσε ότι, «σήμερα θα γνωρίσετε προϊόντα που έχουν άμεση σχέση με την παράδοσή μας και την ιστορία μας. Οι ποσότητες των προϊόντων μας δεν είναι εξαιρετικά μεγάλες, αλλά έχουν ιδιαίτερη θέση στην διατροφική αλυσίδα. Είναι προϊόντα που έχουν να κάνουν με την ευεξία των ανθρώπων. Αυτή η ποιότητα των προϊόντων θέλει να σας συναντήσει σήμερα για να αποτελέσει ένα καλό βήμα μιας σταθερής και σοβαρής συνεργασίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ arcadiaportal.gr