Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 20:26

Αιτήσεις για αναδιάρθρωση αμπελοκαλλιεργειών έως 15 Μαΐου

Γράφτηκε από την
Αιτήσεις για αναδιάρθρωση αμπελοκαλλιεργειών έως 15 Μαΐου

Ξεκινά σήμερα και λήγει στις 15 Μαΐου η προθεσμία για την ένταξη των αμπελοκαλλιεργητών στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. 

Απαραίτητα δικαιολογητικά ένταξης στο πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα: Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στο πρόγραμμα. Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών για το Αμπελουργικό Μητρώο. Δηλώσεις συγκομιδής, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καν. (ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής, όπως κάθε φορά ισχύει, για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) έτους 2015.

Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της Εφορίας. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τράπεζας.

Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα ορίζεται στο ένα στρέμμα. Δεν είναι επιλέξιμοι στο πρόγραμμα παραγωγοί που έχουν ενταχθεί τις δύο τελευταίες περιόδους εφαρμογής. Η νέα φυτεία θα πρέπει να διατηρηθεί για χρονική περίοδο τουλάχιστον 8 χρόνων από το έτος πληρωμής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης, στα τηλέφωνα: 27213 61213, 27213 61238 και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Πύλου, στο 27230 22151.


NEWSLETTER