Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 13:38

Ημερίδα για ανάδειξη και προβολή του Κυπαρισσιακού Κόλπου 

Η 3η ημερίδα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης του Κυπαρισσιακού Κόλπου πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας από την "Πρωτοβουλία Συνεργασίας Τουριστικής Ανάπτυξης", με τη φιλοξενία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Εμπορικού Συλλόγου "Ο Ερμής".

Γενικότερος στόχος της προσπάθειας που γίνεται είναι η ανάδειξη, προβολή και τουριστική προώθηση του Κυπαρισσιακού Κόλπου, "πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, τους γεώτοπους και τα φυσικά κάλλη, τον πολιτισμό και την ιστορία, τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, τις παραδοσιακές εκδηλώσεις και τα τοπικά προϊόντα". 

Η επόμενη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης στο τέλος της τουριστικής περιόδου, με κύρια θέματα "Ιατρικός, συνεδριακός και θεματικός τουρισμός".

Συντονιστής στην τελευταία ημερίδα που πραγματοποιήθηκε ήταν ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Ζήρος, ενώ ομιλητές ήταν οι εξής:

- Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος (δικηγόρος παρά Αρείω Πάγω) με θέμα "Υλοποίηση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας" - «Ηπια τουριστική ανάπτυξη Κυπαρισσιακού Κόλπου με σεβασμό στο περιβάλλον» και τα οφέλη αυτής".

- Αντώνης Τζαναβάρης (επιχειρηματίας) με θέμα "Ρεαλιστικές προτάσεις δωδεκάμηνης τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας".

- Ηλίας Μπουντούρης (διευθυντής "Χρυσαλίδας" Εταιρείας Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης  και Ανάπτυξης Περιβαλλοντικής, Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς) με θέμα "Ανάδειξη τοπικού πολιτισμού. Το ασφαλέστερο και πιο αποδοτικό τουριστικό προϊόν".

- Πάνος Φωτιάδης (διευθυντής της Travel Media Applications ) με ειδικότητα στον ποδηλατικό τουρισμό.

- Γεώργιος Λούρδης (μηχανολόγος μηχανικός) με θέμα "Αλιευτικός τουρισμός". 

- Σωτήρης Μαρίνης με θέμα "Αγροτουρισμός - βιωματικές εμπειρίες".