Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 08:42

650 προσκυνητές από το Περιστέρι περιηγήθηκαν στην Τριφυλία

Πλήθος προσκυνητών -που έφτασαν τα 650 άτομα- από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου επισκέφθηκαν την Τριφυλία με 13 πούλμαν, προκειμένου να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στην περιοχή. Τους προσκυνητές συνόδευε ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος και αρκετοί κληρικοί, ενώ τους υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

Πρώτη στάση τους ήταν τα Φιλιατρά, όπου στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου τους υποδέχθηκε εκ μέρους του δήμου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης. Στο ναό βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα του πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους την οποία προσκύνησαν και τελέστηκε παράκληση. Ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας με θερμά λόγια για τον Περιστερίου τόνισε ότι η μέρα αυτή είναι ανοιξιάτικη με την παρουσία του. Μίλησε στη συνέχεια για το θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους που έσωσε την πόλη των Φιλιατρών, ενώ κλείνοντας προσέφερε μια εικόνα του στον μητροπολίτη Περιστερίου και λάδι για τα φιλανθρωπικά του ιδρύματα.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι ήρθαν ως απλοί προσκυνητές και τόνισε πως στη σημερινή εποχή που υπάρχει ισοπέδωση των πάντων καλούμαστε να δώσουμε την καλή μαρτυρία, γιατί αυτό ζητά ο Χριστός μας. Τόνισε ακόμη πως πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και ειδικά η σημερινή εποχή χρειάζεται ψυχική και πνευματική ενότητα. "Ο τόπος μας θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, δεν είμαστε στο τέλος της κρίσης, ίσως είμαστε στην αρχή της ή στη μέση της" είπε χαρακτηριστικά. Τέλος προσέφερε την Καινή Διαθήκη στον Τριφυλίας και Ολυμπίας και ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο κ. Μερκούρη για την υποδοχή εκ μέρους του δήμου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Κυπαρισσία, όπου γευμάτισαν και προσκύνησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Κ.Μπ.