Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 09:02

Η Μεσσηνία στη Νορβηγία - Πρεμιέρα για το “Mesternes Mester” (pics)

Η Μεσσηνία στη Νορβηγία - Πρεμιέρα για το “Mesternes Mester” (pics)

 

Πρεμιέρα κάνει απόψε στη νορβηγική τηλεόραση η σειρά “Mesternes Mester” (“Ο πρωταθλητής των πρωταθλητών”) που για μία ακόμα φορά γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Μεσσηνία. Πρόκειται ουσιαστικά για τη νορβηγική έκδοση του τηλεπαιχνιδιού που πριν από λίγα χρόνια είχε γυριστεί ξανά στη Μεσσηνία, για λογαριασμό τότε της σουηδικής τηλεόρασης. 

Αρχαία Μεσσήνη, Μάνη και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας αποτέλεσαν για την εταιρεία παραγωγής Rubicon TV το καλύτερο “σκηνικό” για να φιλοξενήσει το δημοφιλές στη Σκανδιναβία τηλεοπτικό πρόγραμμα, που συνεχίζεται για 8η χρονιά. Μέσα από όλο αυτό φυσικά, μόνο κέρδος μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα -και η Μεσσηνία ειδικότερα- καθώς πρόκειται για πρόγραμμα με δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε χρόνο.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι το διάστημα κατά το οποίο οι περισσότεροι Σκανδιναβοί προγραμματίζουν τις διακοπές τους, το “Mesternes Mester” μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για να... ψηφίσουν Ελλάδα και Μεσσηνία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ζωηρό είναι ήδη το ενδιαφέρον για την αεροπορική γραμμή Καλαμάτα - Οσλο, καθώς αρκετές εβδομάδες πριν ξεκινήσουν πάλι τα δρομολόγια παρατηρείται σημαντική πληρότητα.

ΤΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το “Mesternes Mester” είναι μια σειρά-τηλεπαιχνίδι, στην οποία πρωταγωνιστούν κάθε φορά 10 βετεράνοι σούπερ σταρ του αθλητισμού της Σκανδιναβίας, με σημαντικές διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες παγκόσμιες διοργανώσεις, οι οποίοι υποβάλλονται σε διάφορες διαγωνιστικές δοκιμασίες. Η σειρά ουσιαστικά παρουσιάζει την αντοχή των βετεράνων αθλητών και συγκεντρώνει τα βλέμματα λόγω και της ιδιαίτερης αγάπης των Σκανδιναβών για τη σωματική άσκηση και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Από σήμερα και για τις επόμενες 10 εβδομάδες λοιπόν, κάθε Σάββατο (και κάθε Τετάρτη σε επανάληψη) το τηλεοπτικό κοινό της Σκανδιναβίας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά του προγράμματα, με πλάνα από τις ομορφιές της Μεσσηνίας. Εκτιμάται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη τηλεοπτική παραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν το Σεπτέμβριο του 2016, είναι από τις ακριβότερες που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΛΑΝΑ

Και στα 10 επεισόδια της σειράς παρουσιάζονται εντυπωσιακά πλάνα και αερολήψεις, που αναδεικνύουν με ιδιαίτερο τρόπο την ομορφιά της Μεσσηνίας. Οι δοκιμασίες των αθλητών έγιναν σε αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, βυζαντινούς ναούς, παραλίες, ελαιώνες, αμπελώνες και άλλες περιοχές. 

Η έναρξη έγινε στο εντυπωσιακό ανοιχτό θέατρο της Πλάτσας στη Μάνη, με τη φανταστική θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο, ενώ ο τελικός διεξήχθη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Την περασμένη Τετάρτη, η εταιρεία παραγωγής παρουσίασε σε δημοσιογράφους και άλλους προσκεκλημένους το πρώτο επεισόδιο της σειράς και έδωσε στοιχεία για το φετινό “Mesternes Mester”. Παρών μεταξύ άλλων ήταν και ο “πρεσβευτής” της Μεσσηνίας στη Σκανδιναβία Θανάσης Ψαρούλης, ο οποίος είχε σημαντική συμβολή στη διαδικασία επιλογής της περιοχής μας για την υλοποίηση της παραγωγής.

 

Οπως είχε γίνει γνωστό και το περασμένο φθινόπωρο, όταν η “Ε” είχε παρουσιάσει μέρος των γυρισμάτων της σειράς στη Μεσσηνία, σημαντική στα γυρίσματα ήταν και η συμβολή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, των δήμων της περιοχής και διαφόρων υπηρεσιών, όπως η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, το Λιμεναρχείο και το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Την όλη προσπάθεια συνέδραμαν επίσης κι άλλοι φορείς και επιχειρήσεις, όπως το Γραφείο του ΕΟΤ στη Σκανδιναβία, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και πάνω απ' όλα η Costa Navarino.

Φωτογραφίες: Fred Andre Wergeland, Jan Kvalheim, / Rubicon TV - Sidsel Linden / NRK