Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 09:12

Καλά τα καρναβάλια αλλά... δεν αρκούν για να γίνουμε προορισμός (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλά τα καρναβάλια αλλά... δεν αρκούν για να γίνουμε προορισμός (βίντεο)

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το "παρών" το Σάββατο το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για το άνοιγμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Πέρα από την υποκειμενική άποψη  που έχει ο καθένας σε σχέση με αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις, το σίγουρο είναι ότι αυτές αποτελούν ευκαιρία για την πόλη αν συνδεθούν με την παραγωγή νέου εισοδήματος.

Τα καρναβάλια, οι λευκές νύχτες αλλά και ο εορτασμός της Υπαπαντής αποτελούν ευκαιρίες για να συρρέουν επισκέπτες στην πόλη και να προκαλείται τζίρος στην τοπική οικονομία.

Το ερώτημα είναι αν αυτό φτάνει για να μετατραπεί η Καλαμάτα σε μόνιμο προορισμό. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι προφανής. Δεν φτάνουν μόνο αυτά για να κατακτήσει η πόλη το μερίδιο που της αναλογεί στον εσωτερικό τουρισμό. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν θετικά στοιχεία, αλλά για να καταστεί η πόλη τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου χρειάζεται μια εντελώς νέα αντίληψη σε όλα τα επίπεδα.

Το βασικότερο, ανάδειξη του παραλιακού της μετώπου το οποίο είναι αφημένο στην τύχη του μιας και η ματιά της δημοτικής αρχής δεν φτάνει εκεί, είτε γιατί δεν θέλει είτε γιατί φοβάται να διαταράξει κατεστημένες ισορροπίες. Η Καλαμάτα χωρίς την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου δεν πρόκειται να καταστεί ποτέ τουριστικός προορισμός.

Η έναρξη της διαβούλευσης, έστω και κουτσουρεμένης και προσχηματικής, για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία κινητοποίησης φορέων και πολιτών για το ξεκόλλημα της δημοτικής αρχής από τις φοβικές βεβαιότητές της. Η Καλαμάτα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση για τη δημιουργία μόνιμων υποδομών και εκδηλώσεων που δεν θα σβήσουν όπως τα πυροτεχνήματα που έπεσαν προχθές στην κεντρική πλατεία.

 

 

 


NEWSLETTER