Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 17:22

Σε έκθεση στο Μιλάνο η Περιφέρεια Πελοπoννήσου

Γράφτηκε από την

 

Στην έκθεση ΒΙΤ (Borsa Internazionale del Turismo), που έγινε στο Μιλάνο το τριήμερο 2 με 4 Απριλίου, πήρε μέρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, την οποία στην έκθεση εκπροσώπησε η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Μαντώ  Μπελεγρή, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε εμφανώς τη μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών. Οι Ιταλοί ενδιαφέρονταν και ζητούσαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την Πελοπόννησο. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού ανάφεραν στην Μ. Μπελεγρή ότι το αυξημένο ενδιαφέρον των Ιταλών για την Πελοπόννησο, εκτός της προσέλευσης, φάνηκε και από τις Β2Β συναντήσεις με πράκτορες και τουρ-οπερέιτορς».

 

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η Μ. Μπελεγρή εκπροσώπησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφ’ ενός στην αρχιερατική λειτουργία, στον ελληνορθόδοξο ναό του Μιλάνου, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Ιταλίας και Μάλτας Γεννάδιος, καθώς και σε συμπόσιο στο Castello Sforzesco που είχε ως θέμα «Η διαδρομή της ελληνικής γλώσσας από το Βυζάντιο στην Αθήνα», με τη συμμετοχή καθηγητών των Πανεπιστημίων της Παβίας και του Μιλάνου, καθώς και καθηγητών κλασικών Λυκείων της Ιταλίας. Το πολυπληθές ακροατήριο του συμποσίου ήταν πανεπιστημιακοί, Ιταλοί φιλέλληνες και φοιτητές.