Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 09:01

Χωρίς χρέωση οι κλήσεις στο Ραδιοταξί Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Χωρίς επιπλέον χρέωση θα είναι από αύριο οι κλήσεις στο Ραδιοταξί Καλαμάτας, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου να μη χρεώνεται στο κόμιστρο το ποσό των 1,92 ευρώ μετά από τηλεφωνική κλήση ταξί, όπως ίσχυε.

Ο Ηλίας Σγουράκης, πρόεδρος του Ραδιοταξί Καλαμάτας, μιλώντας στην “Ε” είπε ότι γενική συνέλευση του σωματείου, αναγνωρίζοντας ότι «η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλες τις λαϊκές τάξεις, αποφάσισε ομόφωνα από την Τετάρτη 23 του μήνα όποιος τηλεφωνεί να μη χρεώνεται». Τόνισε επίσης ότι το ταξί παραμένει ένα λαϊκό μέσο μεταφοράς και, επειδή σε μεγάλο ποσοστό το χρησιμοποιούν συνταξιούχοι και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι για τις μετακινήσεις τους στο γιατρό ή τα ψώνια τους, «θέλαμε να δείξουμε ότι και εμείς αισθανόμαστε την αγωνία του κόσμου ότι το ταξί είναι ακριβό και να βοηθήσουμε».

Επειδή όμως ταξί δεν χρησιμοποιούν μόνο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση νέων και των φοιτητών που ζουν στην πόλη, στο Ραδιοταξί Καλαμάτας σκέφτηκαν να καθιερώσουν και μια νέα γραμμή κλήσης προς κινητό What's Up. Ετσι από αύριο 23 του μήνα όποιος θέλει να καλέσει ραδιοταξί θα μπορεί να τηλεφωνεί και στο 6984-686601. Στόχος είναι «η πιο εύκολη η πρόσβαση στο ραδιοταξί για τους φοιτητές και τους νέους», όπως σημείωσε καταλήγοντας ο Ηλίας Σγουράκης.

Ν.Κ.