Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 18:44

Διεθνής συνάντηση στην Costa Navarino: Η σχέση της δημοκρατίας με την πνευματικότητα

Γράφτηκε από την
Διεθνής συνάντηση στην Costa Navarino: Η σχέση της δημοκρατίας με την πνευματικότητα

 

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, το Athens Democracy Forum και η Costa Navarino συνδιοργανώνουν ένα τριήμερο στις 11-13 Οκτωβρίου, γεμάτο ενδιαφέρουσες συζητήσεις και πολιτιστικές εμπειρίες, με θέμα τη σχέση της δημοκρατίας με την πνευματικότητα.

Ερωτήματα όπως πώς μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη πνευματικότητα εντός του δημοκρατικού πολιτεύματος και με ποιους τρόπους η πνευματικότητα συνδέεται διαχρονικά με τη δημοκρατική διακυβέρνηση, τόσο στις ανατολικές όσο και στις δυτικές κοινωνίες, καλούνται να απαντήσουν επιφανείς ομιλητές, φιλόσοφοι και διανοητές.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές: ο Brunello Cucinelli, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Brunello Cucinelli S.p.A, η Angie Hobbs, καθηγήτρια Δημόσιας Κατανόησης Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, και ο Bernard-Henri Lévy, φιλόσοφος, παραγωγός και ακτιβιστής.

Την κεντρική συζήτηση συντονίζουν στελέχη των New York Times: η Katrin Bennhold, διευθύντρια του Γραφείου Βερολίνου, και ο Serge Schmemann, μέλος του Editorial Board, πρόεδρος και διευθυντής του Athens Democracy Forum.

Η εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ δημοκρατίας και πνευματικότητας πλαισιώνεται από συζητήσεις, φιλοσοφικούς περιπάτους και αναγνώσεις βιβλίων από τους ομιλητές-συγγραφείς, σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες, στο ξενοδοχείο «The Romanos, a Luxury Collection Resort» (περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές διαμονής: τηλ. 27230 96000, reservations.romanos@costanavarino.com, αναφέροντας τον ειδικό κωδικό: LPR).

Το τριήμερο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum σε συνεργασία με τους New York Times, που θα πραγματοποιηθεί 9-11 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με θέμα «Επανιδρύοντας τη Δημοκρατία: Νέα μοντέλα για τον μεταβαλλόμενο κόσμο μας». To Athens Democracy Forum συγκεντρώνει κορυφαία στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής ηγεσίας και της κοινωνίας των πολιτών, σε μια κοινή προσπάθεια διερεύνησης των λεπτών αποχρώσεων των αναδυόμενων μοντέλων δημοκρατίας και προσδιορισμού της ικανότητάς τους να αντεπεξέλθουν στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας.


NEWSLETTER