Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 04:51

Αυξάνει η κίνηση του "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Γράφτηκε από την
Αυξάνει  η κίνηση του "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν τα δρομολόγια του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος", που πιάνει λιμάνι στην Καλαμάτα κάθε Σάββατο.
Η κίνηση του πλοίου στη γραμμή Καλαμάτα - Κύθηρα - Κίσσαμος χαρακτηρίζεται ικανοποιητική αυτή την περίοδο από τον ναυτιλιακό πράκτορα Βασίλη Μανιάτη.
Το πλοίο δένει στο λιμάνι κάθε Σάββατο, 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και αναχωρεί μισή ώρα αργότερα.
Από το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ταξιδεύουν για Κρήτη και Κύθηρα επιβάτες απ' όλη τη Μεσσηνία αλλά και την Ηλεία και την Αρκαδία. Η κίνηση είναι αυξημένη τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα φέτος. Σε σύγκριση με πέρυσι παρουσιάζεται λίγο μειωμένη, όμως υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για τα επόμενα δρομολόγια, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Μανιάτης οι τιμές για το ταξίδι είναι ανταγωνιστικές σε σύγκριση με τον Πειραιά. Επιπλέον, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και γειτονικών νομών της Πελοποννήσου επιλέγουν την Καλαμάτα ως κοντινότερη πόλη από τον Πειραιά για να κάνουν οικονομία και στη βενζίνη, πέρα από τα ακτοπλοϊκά.
Οπως πέρυσι έτσι και φέτος παρατηρείται πως με το συγκεκριμένο πλοίο ταξιδεύουν αρκετοί Κρητικοί στην Πελοπόννησο για διακοπές, οι οποίοι δεν έχουν οικογενειακούς ή φιλικούς δεσμούς με την περιοχή. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε έντονα πέρυσι και φέτος συνεχίζεται, σε μικρότερο βέβαια βαθμό, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οσον αφορά στις τιμές, όπως μας είπε ο κ. Μανιάτης, το εισιτήριο για την Κρήτη ανέρχεται σε 24 ευρώ για κάθε επιβάτη και για το επιβατηγό αυτοκίνητο στα 60 ευρώ (διπλάσιο μετ΄ επιστροφής). Αντίστοιχα για Κύθηρα οι τιμές είναι 16 ευρώ το άτομο και 50 ευρώ το αυτοκίνητο. Οπως εξήγησε, από Πειραιά ταξιδεύει κάποιος για Κρήτη μετ' επιστροφής με 63 ευρώ το άτομο και 150 ευρώ το αυτοκίνητο.
Το περασμένο Σάββατο ήρθαν από Κρήτη 35 οχήματα και 145 επιβάτες κι αναχώρησαν 215 επιβάτες και 53 οχήματα. Την αντίστοιχη ημερομηνία πέρυσι είχαν αναχωρήσει 53 οχήματα και 230 άτομα.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια


NEWSLETTER