Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 17:22

Η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για την ακύρωση πτήσεων της Aegean

Γράφτηκε από την
Η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για την ακύρωση πτήσεων της Aegean

"Πισώπλατο χτύπημα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό της Μεσσηνίας" χαρακτηρίζει η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας την ακύρωση των αυγουστιάτικων διεθνών πτήσεων της Aegean προς Καλαμάτα.

Η Ενωση καταγγέλλει ότι για την απόφαση ευθύνονται "μεμονωμένες πρακτικές που καθοδηγούνται από το ατομικό και μόνο επιχειρηματικό συμφέρον", και καλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την κυβέρνηση να πάρουν άμεσα θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Δημήτρης Καραλής:

"Η εντελώς ξαφνική και πλήρως αναιτιολόγητη ακύρωση των διεθνών πτήσεων της Aegean προς Καλαμάτα αποτελεί πισώπλατο χτύπημα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό της Μεσσηνίας.

Η εποχή επιβάλλει την ενσυναίσθηση ευθύνης για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας προκειμένου όλες οι επιχειρήσεις του τουρισμού να διατηρηθούν στα όρια της βιωσιμότητάς τους ώστε, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν, αλλά να στηρίξουν την εθνική οικονομία. Και αυτό σε μια εποχή που η κατά το δυνατόν συγκράτηση των τουριστικών εσόδων αποτελεί τη μόνη και τελευταία λύση πριν οδηγηθεί η χώρα σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.

Επιτέλους, θα πρέπει κάποιοι ευνοούμενοι διαχρονικά οικονομικοί παράγοντες να συναισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί.

Μεμονωμένες λοιπόν πρακτικές που καθοδηγούνται από το ατομικό και μόνο επιχειρηματικό συμφέρον, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το συλλογικό όφελος στον τουρισμό, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι όχι μόνο εμείς οι ξενοδόχοι κληθήκαμε μόνοι μας να τραβήξουμε το κάρο της οικονομίας, αλλά κάποιοι πήραν και το... καμουτσίκι!

Καλούμε την Περιφέρεια αλλά και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν άμεσα θέση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιβαίνει στη λογική της συστράτευσης την οποία, όπως φαίνεται, κάποιοι ερμηνεύουν κατά το δοκούν".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER