Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 07:10

6,5 εκ. ευρώ από την πτήση Μιλάνο - Καλαμάτα τα έσοδα των τοπικών επιχειρήσεων

Γράφτηκε από τον

Εξίμισι εκ. ευρώ αναμένεται να είναι τα έσοδα στις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας από τους 8.500 επισκέπτες που θα φθάσουν στην περιοχή με τις πτήσεις της Ryanair από το Μιλάνο προς την Καλαμάτα στις 30 εβδομάδες λειτουργίας της. Το παραπάνω παράδειγμα, ενδεικτικό της σημασίας των πτήσεων που επιχειρείται να δρομολογηθούν από την ερχόμενη τουριστική περίοδο στην Μεσσηνία, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι ήδη υπάρχουν προχωρημένες επαφές και δεν αποκλείεται να τελεσφορήσουν ακόμα και στην επερχόμενη τουριστική περίοδο για πτήση από Βαρσοβία προς Καλαμάτα με την ίδια αεροπορική εταιρεία, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη tour -operator από την Πολωνία έχει κάνει κρατήσεις στην περιοχή.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα δρομολόγια της Aegean από Καλαμάτα προς Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στοκχόλμη, τα οποία θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν πτήσεις για Ρωσία και Ισραήλ. Τα δρομολόγια της Aegean ξεκινούν στις 9 Μαρτίου, ενώ από 6 Ιουλίου ξεκινούν και οι πτήσεις της Easyjet για το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.

“Τα οφέλη για την τοπική οικονομία θα είναι πολύ σημαντικά για όλα τα επαγγέλματα” σημείωσε ο κ. Μανιάτης, ο οποίος στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι μετά από επαφές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με την Astra Airlines από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου μάλιστα φαίνεται ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν από κοινού τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας και Ιωαννίνων για σύνδεση Ιωαννίνων - Καλαμάτας - Ηρακλείου με αεροσκάφος των Μινωικών Αερογραμμών.Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη αναζήτησης επενδυτών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας - Κρήτης χωρίς επιδοτήσεις, αλλά και γενικότερα στο βάρος που πρέπει να πέσει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, με δεδομένο ότι το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχει τη δυνατότητα να γίνει αφετηρία (Home Porting).                                                    Ακολούθως ο κ. Μανιάτης, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο ρόλο του Επιμελητηρίου ως θεσμό διευκρίνισε ότι δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο. “Το Επιμελητήριο παρέχει προς την Πολιτεία γνωμοδοτική εισήγηση για κάθε οικονομικό θέμα” τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέροντας ότι έχουν γίνει προτάσεις για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα πυροδάνεια και την έλλειψη ρευστότητας. Τέλος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ολοκλήρωση του ΓΕΜΗ, αλλά και στη μείωση οφειλών στο 1/3 που έχει γίνει στους επαγγελματίες που αποδεδειγμένα έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.