Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 18:54

Μεσσηνία: Καραλής για ντοκιμαντέρ του Πολεμικού Μουσείου

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Καραλής για ντοκιμαντέρ του Πολεμικού Μουσείου

Την πρωτοβουλία του Πολεμικού Μουσείου για την παραγωγή ντοκιμαντέρ σχετικού με την Επανάσταση στο Μοριά επικροτεί ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Γιάννης Καραλής, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει στοιχείο χρήσιμο για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Αναλυτικά αναφέρει:
“Η πρωτοβουλία του Πολεμικού Μουσείου για την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση στον Μοριά, τα γυρίσματα του οποίου ήδη πραγματοποιούνται στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της περιοχής, στοιχείο χρήσιμο για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.
Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που θα αναβιώσει τους πολεμιστές και τις συνθήκες της ιστορικής αυτής περιόδου, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, θα χρησιμοποιηθούν χώροι της Επανάστασης και μέλη Συλλόγων Αναβιωτών από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι θα είναι ενδεδυμένοι με ρούχα εποχής, θα χρησιμοποιούν κανονικό οπλισμό του 1821 και θα δρουν σε πραγματικές συνθήκες της τότε εποχής.
Θεωρούμε ότι, σε χαλεπούς καιρούς όπως αυτοί που διανύουμε, κάθε στοιχείο που μπορεί να λειτουργήσει ως πρόσθετος πόλος έλξης επισκεπτών, είναι απόλυτα χρήσιμο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διατήρηση του μεγαλύτερου δυνατού μεριδίου της εγχώριας και ξένης τουριστικής αγοράς. Επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πέρα από το διδακτικό της περιεχόμενο ακόμα και για τον γηγενή πληθυσμό, αναμένεται να ανταποκριθεί στην αναζήτηση επισκεπτών με ποιοτικά χαρακτηριστικά στα οποία η Μεσσηνία, λόγω του πλούσιου πολιτιστικού της αποθέματος, μπορεί επάξια να ανταποκριθεί.
Συγχαίρουμε τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο,
ο οποίος λόγω της προηγούμενης επιτυχημένης θητείας του σε καίριες κυβερνητικές θέσεις στον τομέα του Τουρισμού, γνωρίζει και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας μέσω της αξιόλογης πρωτοβουλίας που ο ίδιος και οι συνεργάτες του ανέλαβαν.
Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, στο πλαίσιο προβολής και διαφήμισης της περιοχής, βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τον κ. Λιάσκο, καθώς και με την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Άννα Καλογεροπούλου, για τη διερεύνηση δυνατοτήτων ανάληψης στο μέλλον ανάλογων προωθητικών ενεργειών για την προσέλκυση πελατών από την εγχώρια και τη διεθνή τουριστική αγορά”.


NEWSLETTER