Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 08:50

Εφτασαν χθες στο αεροδρόμιο οι πρώτοι 218 ταξιδιώτες με πτήσεις από Μόναχο και Ζυρίχη (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Εφτασαν χθες στο αεροδρόμιο οι πρώτοι 218 ταξιδιώτες με πτήσεις από Μόναχο και Ζυρίχη (βίντεο-φωτογραφίες)

Οι πρώτοι 218 ταξιδιώτες διεθνών πτήσεων έφτασαν χθες στο αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" της Καλαμάτας.

Οι 163 από αυτούς ήρθαν με την πτήση της Condor από Μόναχο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας στις 11.17 π.μ. Οι υπόλοιποι 55 ήρθαν με πτήση της Edelweiss από Ζυρίχη που προσγειώθηκε στις 2.40 μ.μ.

Τους πρώτους ταξιδιώτες από Μόναχο υποδέχθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Αννα Καλογεροπούλου και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης. Στους ταξιδιώτες προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα.  

    

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου δήλωσε:

«Υποδεχόμαστε τους πρώτους επισκέπτες στην περιφέρειά μας και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Είναι πάρα πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η άφιξή τους συμπίπτει με την έναρξη του τουρισμού σε ολόκληρη την επικράτεια.  Είμαστε αισιόδοξοι ότι η φετινή περίοδος θα είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη.

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας διατηρεί τη δυναμική του. Εμείς διατηρούμε τις καλές συνεργασίες που έχουμε με τις αεροπορικές εταιρείες και προσδοκούμε να προκύψουν κι άλλες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και με τα νέα ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ιδιωτικοποιείται. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον εκσυγχρονισμό του και την αναβάθμισή του, γιατί είναι η πύλη της Πελοποννήσου. Εύχομαι καλή σεζόν σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού. Είμαι αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα φέτος».

Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης σημείωσε σχετικά:

«Υποδεχόμαστε σήμερα την πρώτη αεροπορική πτήση από το εξωτερικό εδώ στο αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" της Καλαμάτας. Η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί την αξία που δίνουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση στην αξιοποίηση του αεροδρομίου. Αξιοποίηση η οποία έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση, όπως μας ανακοινώθηκε πρόσφατα, και πιστεύουμε ότι πάρα πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η αναγκαία αναβάθμιση που θα συμβάλει πάρα πολύ στην άνοδο τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας.

Ταυτόχρονα εμείς στο Δήμο Καλαμάτας έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, έτσι ώστε η πόλη, ο δήμος και η περιοχή, σε συνεργασία με τις υγειονομικές μονάδες, να μπορούμε να θωρακιστούμε ώστε να είμαστε ασφαλής προορισμός. Βέβαια αυτό με τη δική μας, την ατομική ευθύνη, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε.

Να ευχηθώ σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού να αντιμετωπίσουν την καινούργια κατάσταση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αισιοδοξία και να έχουμε καλά αποτελέσματα".

Ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, μιλώντας για την πρώτη πτήση, είπε ότι η αεροπορική εταιρεία Condor θα εκτελεί πτήσεις κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από Μόναχο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο και Στουτγάρδη. Τόνισε ότι ήταν η ικανοποιητική η πληρότητα (σ.σ. 90,5%) της πρώτης πτήσης, καθώς ήρθαν 163 επιβάτες με αεροσκάφος 180 θέσεων. Ο αερολιμενάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη σεζόν, επισημαίνοντας ότι ακόμα υπάρχουν μεταβολές στον προγραμματισμό των πτήσεων – και ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη βρετανική αγορά, που φέρνει στη Μεσσηνία των 40% των ταξιδιωτών. Ο ίδιος εκτίμησε ότι από τα μέσα Ιουνίου θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων προς και από το "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος".

Μιλώντας για τον υγειονομικό έλεγχο των επιβατών, ο κ. Μανδηλάρης είπε ότι γίνεται από την Αστυνομία η οποία είναι εξοπλισμένη με τα κατάλληλα μηχανήματα. Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν συμπληρωμένο το Passenger Locator Form (PLF), αποδεικτικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση) ή αρνητικό μοριακό τεστ. "Από αύριο (σ.σ. σήμερα Σάββατο) θα υπάρχει και κλιμάκιο ιδιωτικής εταιρείας  για επιπλέον έλεγχους" είπε ο αερολιμενάρχης, τονίζοντας ότι φέτος έχει βελτιωθεί ο έλεγχος σε σχέση με πέρυσι.


NEWSLETTER