Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 08:48

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για πρόσληψη τεχνικού

Γράφτηκε από τον
Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για πρόσληψη τεχνικού

 

Ένα μεγάλο βήμα για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας έγινε χθες, καθώς δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη τεχνικού, νομικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου, που θα αναλάβουν τη διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" σε ιδιώτη.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΣΥΠ) έχει στόχο να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός παραχώρησης το φετινό φθινόπωρο, ώστε να υπάρξει ανάδοχος το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Στην πρόσκληση για την πρόσληψη των τριών συμβούλων τονίζεται ότι το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι μια σημαντική πύλη αεροπορικού τουρισμού στην Πελοπόννησο και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή: «Η αξιοποίησή του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για περαιτέρω επέκταση και τουριστική ανάπτυξη».

 

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σύμφωνα με τη χθεσινή προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις του συμβούλου μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 19 Ιουλίου, ενώ η αμοιβή τους είναι 380.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Η ομάδα των συμβούλων σε πρώτη φάση θα εκτιμήσει την υπάρχουσα υποδομή, στη δεύτερη φάση θα προχωρήσει σε οικονομική αξιολόγηση και τέλος στην τρίτη φάση θα "τρέξει" τη διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση του αεροδρομίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΕΣΣΥΠ Γρηγόρης Δημητριάδης, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική την προκήρυξη για την πρόσληψη των τριών συμβούλων τόνισε: «Το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αεροδρόμια της χώρας με εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης κατά τα τελευταία χρόνια. Η αναβάθμισή του θα συμβάλει περαιτέρω στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη του νομού και ευρύτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κάτι που έχουν ήδη επισημάνει εμφατικά και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς. Ενδεικτικό ως προς αυτό άλλωστε είναι το γεγονός ότι από τους 341.000 ταξιδιώτες στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας το 2019, οι 317.000 ήταν από το εξωτερικό».

Θ.Λ.

 

 


NEWSLETTER