Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 08:51

Πληρότητα 80% στα καταλύματα της Μεσσηνία για το τριήμερο

Γράφτηκε από τον

 

Πληρότητα μεγαλύτερη από 80% παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μεσσηνία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σε κάποιες περιοχές μάλιστα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν δωμάτιο, καθώς έχουν εξαντληθεί οι χώροι σε προσιτές τιμές και ενοικιάζονται μόνο καταλύματα πολυτελείας. Ενώ όμως οι ενδείξεις για τον εγχώριο τουρισμό είναι ενθαρρυντικές, προβληματισμό προκαλεί η μικρή προσέλευση Βρετανών επισκεπτών, εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για την Covid-19. 

Yπενθυμίζουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση υποχρεώνει όσους επιστρέφουν από Ελλάδα να μείνουν 10 ημέρες σε καραντίνα στο σπίτι. Εξαιτίας αυτού του μέτρου σταμάτησαν τον Ιούνιο δύο πτήσεις της Easy Jet από Λονδίνο για Καλαμάτα, και αυτή την περίοδο εκτελούνται μόνο δύο πτήσεις από τη βρετανική πρωτεύουσα (μία από τη Ryan Air και μία από την British Airways) για το "Kαπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος". Όταν (και αν) η Ελλάδα ενταχθεί στην "πράσινη ζώνη" της βρετανικής κυβέρνησης, θα εκτελούνται εβδομαδιαίως 8 πτήσεις από/προς Λονδίνο και από 1 από/προς Μάντσεστερ, Μπρίστολ και Μπερμιγχαμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ξεκινούν οι πτήσεις από και προς το Μπέργκαμο, και την Παρασκευή (εκτός απροόπτου) η σύνδεση με Αμβούργο.

Ανεξάρτητα όμως από την πορεία των αφίξεων των διεθνών πτήσεων, τουλάχιστον ικανοποιητική είναι η πληρότητα των καταλυμάτων στη Μεσσηνία από Έλληνες ταξιδιώτες. Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μάλιστα είχε εξαντληθεί το 97% των διαθέσιμων καταλυμάτων της ιστοσελίδας Booking.com και περίπου το 80% των καταλυμάτων της Airbnb.

Αυξημένη είναι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, και η ζήτηση μεσσηνιακών καταλυμάτων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς τα νησιά έχουν... καταληφθεί από αλλοδαπούς ταξιδιώτες και είναι δύσκολη η εύρεση δωματίου τους δύο επόμενους μήνες. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι Έλληνες που αναζητούν δωμάτιο ή ολόκληρο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα (15 ημέρες ή μήνα) ώστε να παραθερίσουν συνδυάζοντας τον ήλιο και τη θάλασσα με την... εξ αποστάσεως εργασία.

Στον πίνακα παρουσιάζονται οι διεθνείς πτήσεις του τρέχοντος επταημέρου στο  Αεροδρόμιο Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος".

Θ.Λ.