Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 07:56

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια για τον αλιευτικό τουρισμό

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε η καμπάνια για τον αλιευτικό τουρισμό

 

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 18 Ιουνίου οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον αλιευτικό τουρισμό, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι εκδηλώσεις, που συντόνισε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, πραγματοποιήθηκαν -παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου- στις 13 Ιουνίου στη Μεθώνη, στις 15 του μήνα στην Κορώνη, την επόμενη ημέρα στον Αγιο Νικόλαο και στην Κυπαρισσία στις 18 Ιουνίου.

Η βασική εισήγηση που αναπτύχθηκε στις εκδηλώσεις από τον Γιώργο Λουρδή, συνιδρυτή και συνεργάτη του Fishing Trips, αφορούσε την “Ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα”.

Επίσης, από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας έγινε η παρουσίαση του σχεδίου της 1ης Πρόσκλησης “Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτιών περιοχών” που δημοσιοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του τοπικού προγράμματος CLLD/Leader Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014 - 2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας).

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Περιουσίας Βασίλης Καπέλιος, οι δήμαρχοι Πύλου - Νέστορος Τάκης Καρβέλας και Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, ο αρμόδιος για την Αγροτική Παραγωγή και Ανάπτυξη αντιδήμαρχος Τριφυλίας Σωτήρης Μπακούρος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου Θεόδωρος Χαραμαράς, ο διευθύνων σύμβουλος της “Πάρνωνας ΑΕ” Μαρίνης Μπερέτσος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του τοπικού προγράμματος CLLD/Leader της “Πάρνωνας ΑΕ” Σπύρος Φλώρος, καθώς και επαγγελματίες αλιείς.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας οι συμμετασχόντες αλιείς και εμπλεκόμενοι φορείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με τη διαδικασία αδειοδότησης και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις έκδοσης νόμιμης άδειας αλιευτικού τουρισμού, καθώς και για τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται.

Για τις διαδικασίες έναρξης διενέργειας αλιευτικού τουρισμού αρμόδια είναι τα Τμήματα Αλιείας κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες στήριξης στο πλαίσιο των τοπικών προγραμμάτων CLLD/Leader Αλιείας και Θάλασσας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ομάδα Τοπικής Δράσης της “Πάρνωνας ΑΕ” για τις Π.Ε. Λακωνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας, και στην Ομάδα Τοπικής Δράσης της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΕ για την Π.Ε. Μεσσηνίας.


NEWSLETTER