Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 21:10

Ικανοποίηση Καραλή για την υπουργοποίηση Κικίλια

Γράφτηκε από την
Ικανοποίηση Καραλή για την υπουργοποίηση Κικίλια

“Η τοποθέτηση του κ. Βασίλη Κικίλια στη θέση του υπουργού Τουρισμού αποτελεί άριστη επιλογή” εκτιμά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καραλής αναφέρει πως “ο τουρισμός αποδείχτηκε ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία ότι αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας, τόσο σε εισοδηματικό επίπεδο όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων, δύο βασικούς παράγοντες που εξυπηρετούν το στόχο της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας”.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση Κικίλια και το έργο που τον περιμένει, αναφέρει: “Ο νέος υπουργός Τουρισμού καλείται στην περίοδο που ακολουθεί να διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας της χώρας με τις ξένες αγορές για να παγιώσει την ελκυστικότητα της χώρας στην μετά covid εποχή, αναδεικνύοντας, πέρα από τις απαράμιλλες ομορφιές της Ελλάδας, την ασφάλεια από την υγειονομική θωράκισή της, πράγμα για το οποίο ο κ. Κικίλιας έχει απόλυτη γνώση από τη μέχρι σήμερα θητεία του στο υπουργείο Υγείας. Τον συγχαίρουμε, του ευχόμαστε καλή θητεία και παραμένουμε στο πλευρό του, ώστε με συλλογική προσπάθεια, να επαναφέρουμε το συντομότερο δυνατόν τη χώρα στα προ πανδημίας επίπεδα αφίξεων και τουριστικών εισπράξεων. Ο δρόμος είναι μακρύς, απαιτεί συνεννόηση και, κυρίως, επιβάλλει την εκπόνηση μιας στρατηγικής σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα στη βάση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβολές των ταξιδιωτικών τάσεων, αλλά και την ανάγκη στήριξης που ο ξενοδοχειακός κλάδος χρειάζεται προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο του”.


NEWSLETTER