Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 07:53

Τουριστική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς

Γράφτηκε από την
Τουριστική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς

 

Αφιερωμένη στην τουριστική ανάπτυξη και ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς (Tourism for Inclusive Growth) ήταν η χθεσινή φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της, χθεςτο πρωί πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση στον πεζόδρομο της Αριστομένους (απέναντι από το ιστορικό Δημαρχείο).

Η πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο είχε ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας του εορτασμού, αλλά και της επίδρασης του τουρισμού στην περιοχή μας – και υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΙΕΚ «Ορίζων», με τη στήριξη και συνέργεια του καφεκοπτείου «Σπίνος», υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η δράση βρέθηκαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπασακίδης και Αναστάσης Σκοπετέας.

“Πρέπει να στηρίξουμε το τουριστικό μας προϊόν. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας και της πόλης μας. Γι’ αυτό στηρίζουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες” παρατήρησε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος σε δήλωσή του.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης επεσήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τουρισμού του δήμου, καθώς αναμένεται η εκκίνηση της διαδικασίας εκπόνησης του marketing plan για τον τουρισμό, σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, ενώ ακολουθεί και η διαδικασία της ταυτότητας και του branding. Εκτίμησε ότι η Καλαμάτα θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, που αναμένεται για την περιοχή μας τον Φεβρουάριο του 2022.

Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΙΕΚ «Ορίζων» Κώστας Ανδριανόπουλος σημείωσε ότι είναι αφιερωμένη στη χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη του τουρισμού. Παρατήρησε πως φέτος ο τουρισμός άντεξε, και εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2022 θα είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά.


NEWSLETTER