Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 20:32

Ισχυρή αύξηση κερδοφορίας της Costamare

Ισχυρή αύξηση  κερδοφορίας της Costamare

  

Ισχυρή αύξηση κερδοφορίας και ανανέωση του στόλου ανακοίνωσε η Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Ειδικότερα, τα έσοδα από ταξίδια ανήλθαν σε 216,2 εκατ. δολάρια το φετινό τρίτο τρίμηνο, έναντι 107,9 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 115,2 εκατ. δολάρια από 25,2 εκατ. δολάρια το περσινό τρίτο τρίμηνο.

H ρευστότητα ανέρχεται συνολικά σε 557,8 εκατ. δολάρια, αν προστεθούν και τα μη αντληθέντα κεφάλαια από τρεις δανειακές συμβάσεις.

Η ναυτιλιακή έχει ανακοινώσει μέρισμα 0,115 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα καταβληθεί στις 5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

"Το rebound της αγοράς των containers που ξεκίνησε στο δεύτερο μισό του 2020 συνεχίζεται, αντλώντας δύναμη από το ευνοϊκό ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης. H διαθεσιμότητα πλοίων στην αγορά έχει περιοριστεί λόγω των μεγάλων όγκων διακινούμενων φορτίων και της ισχυρής ζήτησης για τονάζ, η οποία ενισχύεται έτι περισσότερο από τη συμφόρηση στα λιμάνια και τη συνολική έλλειψη εξοπλισμού" τόνισε ο CFO της ναυτιλιακής Γρηγόρης Ζήκος. "Αναφορικά με την αγορά χύδην ξηρού φορτίου παραλάβαμε 20 πρόσθετα πλοία. Όλα τα bulk carriers του στόλου λειτουργούν στη spot αγορά, αποφέροντας ισχυρά έσοδα" πρόσθεσε.